Kara harekatı sona erdi iddiası

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a bir haftadır sürdürdüğü kara harekatını sona erdirdiği iddia edildi. Genelkurmay, askerlerin dönüşünü yalanlamazken, kapsamlı açıklamanın gün içinde yapılacağını belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Zebari ise, tüm askerlerin Irak'tan çekildiğini ve Türk birliklerinin çekilmesinden memnunluk duyduklarını söyledi.

İşte harekattan son fotoğraflar...

NTV'nin haberine göre K. Irak'taki kara harekatı dün geceden itibaren sona erdi. Dün akşam saatlerinde bölgede başlayan sukünet ve sınır ötesine geçen boş kamyonların sırrı geç saatlerde çözüldü. Gece boyunca bu araçlar sınır ötesine giden askerleri geri getirdi. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, özel birlikler sınır ötesinde göreve devam ediyor.Bu birliklerin harekat sırasında ele geçirilen noktalarda kontrollere devam edeceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

KDP OPERASYONUN BİTMESİNİ DOĞRULAMADI
TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına yönelik kara harekatının sona erdirildiğine ilişkin iddialar konusunda çelişkili bilgiler veriliyor.

İşte harekattan son fotoğraflar...
Kara harekatının sona erdirildiği iddiaları Genelkurmay Başkanlığı tarafından teyid edilmedi.
Öte yandan, KDP Sözcüsü Safin Dizai ise kara harekatının sora erdirildiğine ilişkin iddiaları doğrulamadı. Dizai, yaptığı açıklamada, "Bize Türk askerinin çekildiğine dair bir bilgi gelmedi" dedi.

ABD'Lİ YETKİLİLER: SINIR SAYIDA ÇEKİLME VAR

Irak'taki üst düzey bir Amerikalı yetkili, "sınırlı sayıda" Türk askerinin Kuzey Irak'tan çekildiğini kaydetti. Amerikalı yetkili, Türk birliklerinin geri çekildiğini söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.
Adı açıklanmayan Amerikalı yetkili, Reuters'a gönderdiği elektronik
mektupta, Irak'ın kuzeyindeki bazı Türk birliklerinin, sınırdan Türkiye'ye çekildiğini, ancak TSK'nın PKK teröristlerine karşı sınırötesi operasyonunun sona erdiğini söylemek için henüz erken olduğunu ifade etti.
Yetkili, "Irak'a giren sınırlı sayıda Türk birliklerinin Türkiye'ye geri hareket ettiğini görüyoruz. Bunun bir geri çekilme olduğunu söylemek için erken" dedi.

Reklam
Reklam

İşte harekattan son fotoğraflar...

ABD Başkanı George Bush, dün düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin operasyonu mümkün olan en kısa sürede tamamlaması gerektiğini söylemişti.