Kara harp okulu kapılarını basına açtı

Genelkurmay Başkanlığı Kara Harp Okulu'na bir basın turu düzenledi.

ANKARA (ANKA) - Okul Komutanı Tümgeneral Kenan Hüsnüoğlu, harbiyelilerin kanun ve yönetmelikler çerçevesinde belirlenen hükümler dışında okuldan uzaklaştırılmadıklarını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Dairesi tarafından düzenlenen basın turunda Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Hüsnüoğlu, okul hakkında bilgi verdi. Okulun 44 ülke ile askeri eğitim işbirliği yaptığını söyledi. 89'u bayan toplam 2 bin 700 harbiyelinin eğitim gördüğü okulda bin 400 misafir öğrenci olduğununu vurgulayan Tümgeneral Hüsnüoğlu, Kara Harp Okulundan öğrencilerin uzaklaştırılmasına ilişkin şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Kanunda ve yönetmelikte belirlenen hükümler dışında Harbiyelilerle ilgili olarak herhangi bir şekilde farklı yöntemler takip edilmek suretiyle okuldan uzaklaştırma yöntemi izlenmemektedir. Dolayısıyla okuldan ayrılan öğrencilerimiz kanun ve yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde askeri öğrenci olma koşullarını kaybetmelerinden ötürü okuldan ilişikleri kesilmektedir. Bunun dışında idarenin herhangi bir tasarrufu mümkün değildir"

Okulda Ermenice eğitimin 2000 yılında başladığını ve şu ana kadar 120 öğrencinin Ermenice eğitim aldığını hatırlatan Tümgeneral Hüsnüoğlu, 12 dilde eğitim veren okulda yabancı bir okutmanın bulunmadığını da vurguladı.

Kara Harp Okulunda bazı kitapların okunmasının yasaklandığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, Tümgeneral Hüsnüoğlu, haberin gerçekleri yansıtmadığını, böyle bir şeyin bu zamana kadar Kara Harp Okulunda söz konusu olmadığını kaydetti.

Harbiyelilere akademik eğitim verdiklerini ve öğrencileri geleceğin komutanları ve liderleri olarak yetiştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Tümgeneral Hüsnüoğlu, "Öğrencilerin geleceğin komutan ve liderleri olabilmeleri için fiziken ve bedenen de çok güçlü bir bünyeye sahip olmaları gerekir" dedi. Bazı aday öğrencilerin doğuştan liderlik özellikleri olabileceğini ancak bunun, doğuştan liderlik özelliği olmayanın ileride iyi bir komutan olmayacağı anlamına gelmediğini dile getiren Tümgeneral Hüsnüoğlu, liderlik özelliklerinin geliştirilebileceğini söyledi.(ANKA/DEVAM)

Reklam
Reklam