''Kara Kartallar''a kupa tesellisi

Beşiktaş, futbolda lig tarihinde en başarısız günlerini geçirdiği sezonlarda Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek, ilginç bir grafik sergiliyor.

1997-98 sezonunda, liderin 27 puan gerisinde kalarak lig tarihinin en kötü performansını sergilediği dönemde John Benjamin Toshack yönetiminde kupayı kazanan "Kara Kartallar", bu sezon da ligde 32. hafta sonunda liderin 26 puan gerisinde kalarak, en kötü ikinci performansına ulaştığı dönemde bu kez Jean Tigana ile kupada mutlu sona ulaştı.

Beşiktaş, 1997-98 sezonunda kupa finalinde Galatasaray'ı, 1-1 biten her iki maç sonucunda penaltı atışları sonucunu geçerek mutlu sona ulaşırken, bu sezon da Fenerbahçe'yi uzatma bölümünde bulduğu golle 3-2 yenerek kupaya uzandı.

Reklam
Reklam

Birinci Futbol Ligi'nde 3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sezonundan bu yana, sezon sonlarında şampiyon takımla arasındaki puan farkı en fazla 27 olan siyah-beyazlıların, bu sezon ise bitime 2 haftakala 77 puanla ilk 2 sırayı paylaşan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 26 puan gerisinde, 51 puanı bulunuyor.