Kara Kuvvetleri'nden Ispartalı şehit ailesine şehadet belgesi

Hakkari Çukurca’da 19 Ekim 2011 tarihinde bölücü terör örgütleriyle çıkan silahlı çatışmada şehit olan Süleyman...

Hakkari Çukurca’da 19 Ekim 2011 tarihinde bölücü terör örgütleriyle çıkan silahlı çatışmada şehit olan Süleyman Kalkan’ın ailesine Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından şahadet belgesi verildi.
Şahadet Belgesi'ni Vali Memduh Oğuz’dan alan şehit annesi Şerife Kalkan, oğlunu çok özlediğini ve onun için her gün dua ettiğini ifade etti. Anne Kalkan, "Oğlumun arkadaşları teskere alırken, benim oğlum bu belgeyi aldı." dedi. Şerife Kalkan’a 'kahramanın annesi' diye hitap eden Vali Memduh Oğuz, "Burada hep beraber bir kahraman Türk evladının annesine onlar için çok önemli olan milletimizin ve devletimizin büyük şükran hissini, minnet hissini ve takdir hissini bir belge olarak sunuyoruz. Kahraman Türk kadını olarak size devletimiz adına, milletimiz adına, Türk Silahlı Kuvvetleri adına bu belgeyi takdim ediyorum. Evladınız milletimizin milli varlığına emanet, sizde onun bize emanetisiniz." diye konuştu.
Şehit Süleyman Kalkan’ın kardeşi Murat Kalkan’ın işe yerleştirileceğinin müjdesini de veren Oğuz, böylelikle hem annesine hem de okuyan kardeşlerine daha iyi bakılacağını ifade etti.
Şahadet Belgesi, Vali Memduh Oğuz, Eğirdir Dağ Komandao Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Metin Temel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve eşi Selma Tekin, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan ve eşi Şenay Uyan, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ve Sücüllü Belediye Başkanı Şener Özkan’ın katılımıyla şehidin memleketi Sücüllü beldesinde düzenlenen törenle şehidin annesine verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz