Kara: ‘yılmaz Bir Dadaş Markasıydı’

Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara, Van Depreminde görevi başında yaşamını...

Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara, Van Depreminde görevi başında yaşamını kaybeden Gazeteci Erzurumlu Sebahattin Yılmaz’ın, basın camiasının yürek ve hafızasında; hatıraları, dadaş duruşu ve kişiliğiyle yaşayacağını söyledi.

Yılmaz’ın mümtaz bir Erzurum evladı olduğunu, hayatını gazetecilik mesleğine adadığını hatırlatan Kara, “Yılmaz, öfkenin değil sevginin, yaygaracılığın değil gerçeğin sesiydi. Erzurum’da bulunduğu dönemlerde de, Van’daki çalışma hayatında da ilkeliliği, Erzurum sevdasıyla gerçek bir dadaştı. Seçkin kişiliği, ciddiyeti ve beyefendiliğiyle hep örnek insan oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

Zaman gazetesi muhabiri Merhum Kamil Koşapınar gibi görevi başında ve görevi için hayatını adayan Sebahattin Yılmaz’ın Erzurum’un ikinci basın şehidi olduğunu vurgulayan Kara, “Yılmaz felaketlerin haberini yapmaktan hoşlanmaz, hep olumlu ve güzel olayları yansıtmak isterdi. Yazdığı haber, çektiği fotoğrafa, kaydettiği görüntüye mutlaka pozitif enerjisini yansıtır, iyi ve güzeli; doğruyu ve hayatın kendisini ifade ederdi. Meslek onur ve haysiyetini her şeyin önünde tutar, gazeteciliği 24 saat yaşardı. Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’i vefatlarının birinci yılında rahmetle anıyoruz.” diye konuştu.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE ÇAĞRI

Atatürk Üniversitesi iletişim Fakültesi yöneticilerine çağrı yapan Kara, Demir Bilirdönmez, Kamil Koşapınar ve Sebahattin Yılmaz gibi il ve bölge basın camiasının önder şahsiyetlerinin anfi ve salonlara adlarının verilmesi gerektiğini belirterek, “Mesleğini lekesiz ve tertemiz biçimde sürdürmüş, görevi başında yaşamını kaybetmiş değerlere sahip çıkmak Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin görevi olmalıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Kara, açıklamasında, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 74’üncü yılında rahmet, şükran ve saygıyla andıklarını belirtti.

10 Kasım’da Erzurumlu şehit Uzman Çavuş Kürşat Güneş ve 16 Mehmetçiğin acısını da yaşadıklarını vurgulayan Kara, “Şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Türk Milletinin başı sağ olsun.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: