Kara yollarında tipiye karşı kar perdesi kullanılıyor

Kış aylarında özellikle kara yollarının ulaşıma kapanması ve araçların trafikteki seyrini zorlaştıran tipiye karşı kar...

Kış aylarında özellikle kara yollarının ulaşıma kapanması ve araçların trafikteki seyrini zorlaştıran tipiye karşı kar perdesi önlem alınıyor. Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki 11 ilin kara yolunda 5 bin 720 metre yeni kar speri (perdesi) ile 11 bin adet kar direği dikti.

Kış sezonu için hazırlıklarını tamamlayan Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, 2011-2012 kış sezonu için çalışmalarına başladı. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, “Şu anda yollarımız açık. Trafiği olumsuz etkileyen kar yağışında ekip ve ekipmanlar müdahale için şube şeflikleri ve bakım evlerinde hazır durumdalar.” dedi. Kar ve buzla mücadelede devlet, il ve otoyollarda hazırlıklarını tamamladıklarını aktaran Karademir, “Bölgemiz, 15 Kasım-15 Mart tarihleri arasında sorumlu olduğu 11 ilde yürüttüğü kar ve buzlanmaya karşı hazırlıklarını tamamladı. Çalışma kapsamında kar mücadelesinde kullanılan araçların, kar perde ve direkleri yenileme ve bakım çalışmaları yapıldı. Karla mücadelede edecek personel ise teknik bakım kursları gördü.” diye belirtti.

Reklam
Reklam

Karademir, kış boyunca vatandaşların güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirerek, şöyle konuştu: “Karla mücadele için çalışmalarımızı tamamladık. Sorumlu olduğumuz 4 bin 66 kilometre otoyol, devlet ve il yolunun öncelikli olarak 3 bin 831 kilometresinde karla mücadele ediyoruz. Yoğun kış şartlarında ulaşımın aksamaması için tüm araçların bakımı ve onarımı yapıldı. Bu sezon için 5 bin 720 metre kar speri (perde), 11 bin adet kar direği dikildi. Önceki perde ve direkler bakımdan geçirildi.”

Yolların sürek açık tutulması için şube şeflikleri, otoyol bakım işletme şeflikleri, bakım evlerinde personel ve ekipmanın hazır olduğunu ifade eden Karademir, sürücülere de uyarılarda bulundu: “Özellikle lastikleri kış şartlarına uygun olmayan sürücüler, karlı ve buzlu yollarda zor anlar yaşıyor ve bu durum trafik akışını engelliyor. Sürücülerin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Yolda buzlanmaya karşı araçlarda takoz ve zincir bulundurması gereklidir. Sürücülerimiz, yağmurlu havalarda hız sınırından 10-20 kilometre daha düşük hızla gitmeleri gerekir. Sürücüler yol hakkında bilgi alabilmek için 159 Karayolları Bilgi Hattını arayabilirler.”

Reklam
Reklam

Personel ve ekipmanı ile bu sezon kış programını belirleyen Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, 8 şube, 12 bakımevinde 243 işçi, 240 rutin bakım personeli ve 42 teknik personeli ile hizmet verecek. Bölge genelinde kar ve buzla mücadelede 88 adet karla mücadele kamyonu, 85 adet kar bıçağı, 50 adet tuz serici, 15 adet rotatif, 31 adet yükleyici, 2 dozer, 17 greyder ile gece gündüz çalışacak. Ayrıca bölge genelinde toplam 4750 ton tuz, 7913 metreküp agrega (kum ve çakıl karışımı) gerekli görülen yerlerde kullanılmak üzere depolara stoklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz