Karabağ sorunu çözülmeden sınırlar açılmasın

Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokolün ardından Türkiye’de bir dizi temaslarda bulunan bir grup Azeri parlamenter TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i ziyaret etti.

ANKARA (ANKA)- Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokolün ardından Türkiye’de bir dizi temaslarda bulunan bir grup Azeri parlamenter TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i ziyaret etti. Heyet, “Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokol konusunda, biz TBMM’nin iç işlerine karışmayız, karışmamız da doğru olmaz. Ancak, Karabağ sorunu çözülmeden de kardeşlerimiz Meclis’te adaletli bir karar verecek umudunu taşıyoruz” dedi.

TBMM Başkanı Şahin, Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası ve Parlamentolararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Samed Seyidov ile beraberindeki Azerbaycan Milli Meclisi üyelerini kabul etti.

Reklam
Reklam

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Seyidov, Azerbaycan’ın işgal altında bulunan topraklarının geri alınmasına kadar, sınırların açılmasından önce çok ciddi müzakerelerin yapılması gerektiğini savundu.

Seyidov, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin kendilerine umut verdiğini belirterek, bu süreçte her iki ülke arasında dostluk komisyonlarının kurulmasını istedi.

Şahin ile yaptıkları görüşmenin de aynı yönde geçtiğini kaydeden Seyidov, Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokolün TBMM’de görüşülmesini de şöyle değerlendirdi.

“Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokol konusunda, biz TBMM’nin iç işlerine karışmayız, karışmamız da doğru olmaz. Ancak, Karabağ sorunu çözülmeden de kardeşlerimiz Meclis’te adaletli bir karar verecek umudunu taşıyoruz.”