Karabük Bölge Hal Binası Temeli Atıldı

Karabük Belediyesi tarafından 7 milyon 500 bin TL’ye mal olacak ve Nisan ayında faaliyete girecek...

Karabük Belediyesi tarafından 7 milyon 500 bin TL’ye mal olacak ve Nisan ayında faaliyete girecek olan Bölge halinin temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Öğlebeli mahallesi mevkiinde 10 bin metre kare alan üzerine yapılacak olan Bölge halinin temel atma törenine Belediye Başkanı Rafet Vergili, Başkan Yardımcıları, Sebzeciler Odası Başkanı Yaşar Kaplan ile çok sayıda davetli katıldı. Temel atma töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Sebzeciler Odası Başkanı Yaşar Kaplan, yılları bölge haline ihtiyaçları olduklarını bunu daha önceki belediyelerin bir türlü çözüme kavuşturmadığını söyledi. Kaplan, Belediye Başkanlığı görevine seçilen Rafet Vergili’nin gündeminde olmadığı halde bölge hali için çalışma yaptığını ve kendilerini gösterilen yeri kabul ederek bugün 31 yıl aradan sonra yeni bir hale taşınacak olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını da ifade etti. Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, 3 yıldır görevde olduklarını ve 66 milyon TL ile devir aldıklarını ve bugün 48 milyon TL borçlarının olduğunu söyledi. Yaklaşık 7 milyon 500 bin TL’ye mal olacak olan bölge hal binasının sadece 4 milyon TL’sini İller Bankası’nda kredi kullanarak yaptıklarını ve Nisan ayında hizmete gireceğini anlatan Vergili, “Biz 3 yıldır görevde olduğumuz sürece yaptığımız tüm işleri karşılıklı mutabakatla yaptık. Hiç kimse diyemez ki, Rafet Vergili kendi kafasına göre iş yaptı. Belediye Meclisinde MHP’nin toplam 11 meclis üyesi olmasına rağmen aldığımız kararların tamamını oy birliği aldık. İstisna iki madde vardı, o da siyasi içrekliydi. Demek ki, şahsi menfaatler ön planda olmadığı müddetçe, hiçbir zaman siyasi ayrımcılık yerel hizmetlerde olmuyor. Şahsi menfaatler olsaydı, bizim bugün yapmış olduğumuz işlerde meclis içinde ve dışında birçok engelle karşılaşılırdı. Ama bugün devlet ve hükümet tarafından, siyasiler tarafından, meclisteki arkadaşlarımız tarafından hiçbir engelle karşılaşmadık. Karşılaştığımız engeller Türkiye’nin siyasi yapısından dolayı değil, Devletin idaresinden ve bürokrasinden dolayıdır. Biz bunu her zaman söyledik ama bazıları yanlış aktarmalar yaptı. Görevde olduğumuz sürece yerelde siyaset yapmamayı kendimize görev edindik. Bu siyaseti yapmadan ve siyasi yollara girmeden de görevimizi bir yıl içinde tamamlamış olacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Rafet Vergili, 3 yıllık süre zarfında yaptıkları belediye çalışmalarından da bahsederek, “Şuana kadar şehir genelinde 250 bin ton asfalt yaptık. İnşallah önümüzdeki bir yıl içinde 250 bin ton asfalt daha kullanıp kentte asfaltlamadığımız hiçbir köşe bırakmayacağız. Şehir şebekesinde ise 350 kilometre uzunluğunda su şebekesini yeniledik. Bunun yanında, doğalgaz, elektrik ve telefon gibi bir çok şebekeyi yer altına çekerek alt yapımımızı yeniledik. Biz seçimde 4 tane ana unsur ile çıktık. Bu unsuların yanın da büyük kısmı bitmek üzere, Haziran ayında meydanımız hizmete girecek. Yollar asfaltlandı, mahallelere yaşam merkezleri kurduk, Pazar yerlerinin üstleri kapanarak, otobüs servisleri koyduk. Bunun gibi daha çok şeyler yaptık. Bizim hedefimiz yaşanabilir, standartları yüksek ve refah düzeyi iyi olan bir kent oluşturmak. Biz Belediyeyi devraldığımızda 66 milyon TL borcu vardı, bugün ise 48 milyon TL. Bizim buna kattığımız hiçbir şey yok. Ben hiçbir şey yapmıyorum sadece planlamayı iyi yapıyorum. Harcamaların tamamı planlamalıdır. Bize yaptığımız onca yatırımın parasını nereden buluyorsunuz diye defalarca soruyorlar. Eğer belediyenin kasasına elinizi sokmadığınız müddetçe, bu paraları buluyorsunuz. Benim göreve geldiğimiz zaman Özel Kalem’in gideri 1 Milyon 300 bin TL’dir. Hesaplar açık, gelsin incelesinler bizim harcamamız 300 bin lirayı geçmez. Bu paranın içinde personel giderler, nikah cüzdanları hepsi bunun içinde. Allah için yaptığınız her iş hayırla gider. İşçimizin bile geldiğimizde 9 ikramiye alacağı vardı şuan 2 tane. Maaşları bile 15’ini geçmez. Hizmet Allah için olunca, Cenab-ı Allah’ta yolunuzu açıyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından dua edilip kurban kesilmesi sonrası Bölge halinin temeli atıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: