Karabük Çevre Koruma Derneği Başkanı Taner:

Karabük Çevre Koruma Derneği Başkanı Münife Taner, "Havaların ısınmaya başlaması ile orman yangınları başladı, vatandaşların daha dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Karabük Çevre Koruma Derneği Başkanı Münife Taner, "Havaların ısınmaya başlaması ile orman yangınları başladı, vatandaşların daha dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Taner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen günlerde Safranbolu'da büyük bir yangın yaşadıklarını hatırlatarak, yangının söndürülmesinde canla başla çalışan ekiplere teşekkür ettiklerini söyledi.

Piknik ateşlerine, cam kırıklarına, bahçe temizliğine çok daha dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Taner, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde havaların ısınması ile yangın haberlerini de sık duymaya başladık. Haziran-Temmuz aylarında daha sıcakların artacağı düşünülürse ormanlık alanlarda ilgili kurumlar sık kontroller yapmalı ve piknik alanlarında daha dikkatli olursak, hem kendi canımızı, hem de ormanlarımızı korumuş oluruz. Piknik alanlarında tüp ve ateş yakılmamasına, cam şişe kırığı atılmamasına, bahçelerde anız ve çöplerin yakılmamasına, piknik çöplerini de en yakın konteynerlere poşet içerisinde atarak temiz bir çevre bırakmaya özen göstermeliyiz. Görmüş olduğumuz yanan bir bölge varsa alo 177 hattının acilen aranmasının bir vatandaşlık görevi olduğunu unutmamalıyız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: