Karabük Fatih Koleji Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Özel Karabük Fatih Koleji’nden geleceğin bilim adamlarını ve sanatkârlarını belirlemeye yönelik, Karabük geneli iki organizasyon...

Özel Karabük Fatih Koleji’nden geleceğin bilim adamlarını ve sanatkârlarını belirlemeye yönelik, Karabük geneli iki organizasyon gerçekleştirildi.
İki organizasyonda dereceye giren öğrenciler okul tarafından ödüllendirildi.

Organizasyonlardan biri Sayısal Bilimler Olimpiyatı (SABİO) oldu. Sınava, il genelindeki 57 okuldan, ilkokul 4. sınıf, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda okuyan bin yüz öğrenci başvurdu ve 1000'e yakın öğrenci katıldı. Sınavda matematik, fen ve teknoloji derslerinden toplam 40 soru soruldu ve 90 dakika içerisinde cevaplamaları istendi. Dereceye giren öğrencilere, öğretmenlerine ve okullarına madalya, başarı belgesi 17 adet tablet PC ve çeşitli hediyeler verildi.

Reklam
Reklam

İkinci organizasyon ise Karabük ili resmi ve özel ilkokul-anaokulları ile okul öncesi öğrencilerinin katıldığı Fatih Boyama Yarışması ve Şenliği oldu. Şenliğe 36 anaokulundan 294 minik öğrenci katıldı. Öğrenciler 'Oyun Parkım' konulu resim çalışması yaptı. Yarışmada dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullarına, madalya, başarı belgesi, tablet PC ve plaket gibi hediyeler verildi.

Okul müdürü Suat Bilir, “Olimpiyatlar ile Karabük’te okuyan öğrencilerin, Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda matematik, fen ve teknoloji dersine olan ilgilerini artırmak, öğrencilerin matematik, fen ve teknoloji dersindeki seviyesini görmesini sağlamak, öğrencileri bilimsel yarışmalara hazırlamak, bu yarışmalara katılmayı teşvik etmek ve okulunu temsil etme bilincini kazandırmayı hedefledik. Boyama şenliği etkinliğiyle de anasınıfı öğrencilerinin hayal güçlerinin geliştirilmesini, kendilerini ifade edebilmelerini, küçük kas gelişimini sağlamalarını, sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmayı, okul öncesi dönemde, resmin öneminin eğitimci ve öğrencilere hissettirmeyi ve kurumlar arası kaynaşmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Ödül törenine Safrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Öz, Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sait Aşkın, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, "Böyle bir organizasyonu düzenlediğinden dolayı Özel Fatih Koleji'ne çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: