Karabük Tarım Müdürlüğü Özel İdare’ye 8 Proje Sundu

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı İzzet Murat, Özel İdare’ye 2013 yılı için...

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı İzzet Murat, Özel İdare’ye 2013 yılı için 8 proje sunduklarını söyledi.

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı İzzet Murat, Karabük İl Özel İdaresi’ne 2013 yılı için 8 proje sunduklarını kaydetti. 2012 yılında Özel İdare’nin 200 bin TL destek sağladığını belirten Murat, “Biz İl Müdürlüğü olarak genel bütçe ve Özel İdarenin aktardığı kaynaklarla proje yapıyoruz. Bakanlığımızın genel politikası çerçevesinde Türkiye genelinde tüm üreticilere verilen projeler olarak değerlendire biliriz. Türkiye’nin 81 ilinde uygulanan projeler ilimizde de uygulanıyor. 2012 yılı itibariyle çiftçilere ödeyeceğimiz rakam netleşmemekle birlikte tahminen 3 milyon TL’nin üzerindedir. Bunlar mazot, gübre, sertifikalı tohum desteği, ana sığır desteği ve benzeri destekler var. Özel İdare’nin destekleriyle 2012 yılında 7 ayrı proje sunulmuştu. Bağ desteğimiz oldu, sebze fidesi uygulaması yaptık, kayın mantarı bu sene ilk defa uygulandı. Bu sene içinde gıda kontrol aracı aldık. Gıda kontrollerini o araçla yapıyoruz. Bu sene toprak analizi yaptırdık. Yüzde 75 destekli, 750 toprak numunesini laboratuara gönderdik. Bu projelerin toplam tutarı 200 bin TL, bunu Özel İdare destekledi. Bu projelerin bütününü ele aldığımızda 1 milyon TL’nin üzerinde olmuştur. 2013 için de özel İdaremize 8 adet proje sunduk. Plan Bütçe Komisyonunda görüşülecek, yakında bu projeler çağıracaklar ve bilgi alacaklar. Kendi imkanlarına göre ne kadar destek vereceklerini açıklayacaklar. Bunlar içinde sebze projesi, bağ projesi, hububat projesi gibi buna benzer projeler var. 2013 yılında Bakanlığımızın genel politikası çerçevesinde tarımsal desteklerle ilgili projeler devam edecektir. Bunlar; mazot, gübre, ana sığır destekleri olacaktır. Mezbahalara kesilmek kaydıyla belli kilonun üzerinde gelen hayvanlara 300 TL destek veriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Topusuz arazilerde sorunlar yaşandığı yönündeki soruya ise Murat, “Bu Türkiye’nin bazı illerinde de vardır. Daha önce tapuya geçmedikleri için sıkıntılar yaşanıyordu. İlimizde kadastro işlemleri tamamlandı. Maalesef araziler ölmüş kişilerin üzerine yazılı. İnsanlar kendi aralarında anlaşamadığı için araziler ya çok hisseli ya da ölmüş kişilerin üzerine yazılmış. Bununla ilgili Bakanlığımız bir çalışma yapacaktı, bu değişiklik şuan için gerçekleşmiş değil” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: