Karabük Valiliği Myanmar’a Yardım Kampanyası Başlattı

Karabük Valiliği Nyanma’ın Arakan bölgesinde evsiz kalan ve yardıma muhtaç olan Müslümanlar için yardım kampanyası...

Karabük Valiliği Nyanma’ın Arakan bölgesinde evsiz kalan ve yardıma muhtaç olan Müslümanlar için yardım kampanyası başlattı.

Karabük Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, uğradıkları şiddet nedeniyle, evsiz, aç, muhtaç olan Arakan’lı Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı açıklandı. Yapılan yazılı açıklamada, “Güneydoğu Asya’da bulunan Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslüman halka karşı son dönemde iyice artan şiddet hareketleri nedeniyle evsiz kalan ve yurtlarını terk eden binlerce insan mülteci durumuna düşerek komşu ülkelere sığınmaya çalışmakta, ayrıca barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Şiddet olayları nedeniyle muhtaç ve mağdur durumda olan, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Myanmar’ın Arakan bölgesi Müslüman halkına yönelik şiddetin mağdurlarıyla dayanışma içerisinde olmak, çocuk, kadın, genç, yaşlı ve tüm Arakan’lı kardeşlerimize destek vermek üzere Başbakanlık Makamının 2012/17 sayılı genelgeleri doğrultusunda Karabük Valiliğince Yardım Kampanyası başlatılmıştır. Valiliğimizce, 2860 sayılı Yardım Toplama mevzuatı uyarınca, ilimiz merkez ve ilçelerinde, halkımızın, yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeyde kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin katılımlarıyla 06.09.2012 tarihine kadar sürecek ‘Karabük Valiliği Myanmar’a Yardım Kampanyası’ düzenlenmiş olup, yapılacak yardımlarla ilgili Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın ‘Mayanmar’a Yardım Kampanyası’ banka hesap numaraları ekte belirtilmiştir. Şüphesiz ki bahse konu yardım kampanyasının hedefine ulaşmasındaki en büyük etken, her düzeyde ve konumdaki vatandaşımızın kampanyaya göstereceği duyarlılık ölçüsünde olacaktır. Bu cümleden hareketle, bahse konu duyarlılığının sağlanmasına yönelik, yardım kampanyasının amaçlarının kamuoyu nezdinde ve her düzeyde paylaşılması, kampanyanın son günü olan 06.09.2012 tarihine kadar İlimiz gündeminde yer alması büyük önem taşımaktadır. Karabük ili olarak bir bütün halinde, Myanmar’lı kardeşlerimizin acılarını bir nebzede olsa azaltmak, yaşanan şiddet mağdurlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu ve olaylara seyirci kalınmadığını gösterebilme adına ‘Karabük Valiliği Myanmar’a Yardım Kampanyası’na gerekli her türlü desteğin sağlanmasına yönelik tedbirin alınması, toplanan yardımların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın ‘Myanmar’a Yardım Kampanyası’ için açmış olduğu banka hesaplarına aktarılarak dekontlarının Valiliğimize gönderilmesi gerekmektedir” denildi.

Reklam
Reklam

Yardımda bulunmak isteyen vatandaşların banka hesap numaralarını Valilik internet sitesinde bulabilecekleri kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: