Karabük’e Engelli Rahbilitasyon Merkezi

Karabük Valisi İzzettin Küçük, kentteki engelli çocuklara ve ailelerine omuz vermek, onları bir eve kavuşturmak...

Karabük Valisi İzzettin Küçük, kentteki engelli çocuklara ve ailelerine omuz vermek, onları bir eve kavuşturmak için, neye mal olursa olsun işadamlarının desteğiyle rehabilitasyon merkezini kuracaklarını söyledi.

Vali Küçük, tüm engellilerin faydalanacağı, anne ve babası olmayan engellilerin de sürekli kalacağı merkez için yer bulduklarını 2013 yılında projenin ihalesinin yapılacağını müjdeledi. Küçük, ilde engelli ailelerin faydalanacağı bu tür özel merkezlerin olduğu ancak ailelerin kendilerine sürekli olarak ‘Bizden sonra ne olacak?, Çocuğumuzu sürekli bırakacağımız bir yer yok?, Biz şimdi bakıyoruz ama bizden sonra ne olacak? şeklindeki bu sorunları paylaşmak istedik ve Valilik olarak rehabilitasyon merkezi yapmak için arsanın yerini belirlediklerini söyleyerek, “Bu merkezi işadamları ve kalkınma ajansımızın finansmanıyla karşılayacağız. Öncelikle anne ve babası olmayan engelli vatandaşlarımız yararlanacak. Anne ve babası olan engelli vatandaşlarımız ise haftanın belirli gün ve saatlerinde çocuklarını bırakabilecek. Bu merkez için Kalkınma Ajansında 500 bin lira finansman desteği aldık” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz