Karabüklüler bir çuval unun yarısını Erciş'e gönderdi

Karabük'te toplanan 13 TIR dolusu yardım malzemesi törenle Van iline uğurlandı. Karabük Belediyesi'nin başlattığı 'Bir...

Karabük'te toplanan 13 TIR dolusu yardım malzemesi törenle Van iline uğurlandı. Karabük Belediyesi'nin başlattığı 'Bir çuval un gönderir misin?' kampanyası çerçevesinde toplanan 12 TIR dolusu un ve Karabük Valiliği'nin 1 TIR dolusu battaniye yardımı, valilik önünde düzenlenen törenle depremzedelere gönderildi.

Karabük Belediyesi Van ve Erciş’te meydana gelen depremden sonra 'Bir Çuval Un Gönderir misin?' kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesince toplanan 3 bin 300 kg un ve 4 bin battaniye toplandı. Van Valiliği Kriz masasına teslim edilmek üzere araçlara yüklenen yardımlar için düzenlenen törene Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Vali İzzettin Küçük katıldı. Belediye Başkanı Rafet Vergili yaptığı konuşmada “Karabük halkı evindeki bir çuval unun yarısını Van’daki depremden etkilenen vatandaşımıza gönderdi. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

Reklam
Reklam

Vali İzzettin Küçük ise "Karabük Türkiye’nin küçük bir ili. Türkiye öyle bir ülke ki herhangi bir noktasında acı ve keder oldu mu diğer noktalardaki vatandaşlarımız vaziyet alıyor ve sanki kendi başlarına gelmiş gibi acı duyup tüm imkanlarını ortaya koyuyor. Karabük Belediyesi'ni kutluyorum. Van İli Kriz Masasına teslim edilmek üzere 13 TIR dolusu yardım gönderiyoruz. Bu TIR'larda 3 bin 300 kg un ve 4 bin battaniye bulunuyor.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Vergili yardım listesini Vali Küçük’e teslim ettikten sonra yardım TIR'ları uğurlandı. İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ekipleri ise yardım konvoyuna eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz