Karabükspor’da Ordu Hazırlıkları Başladı

Spor Toto Süper Ligin 7. haftasında Orduspor’u konuk edecek olan Kardemir D.Ç Karabükspor’da çalışmalar başladı.Karabükspor...

Spor Toto Süper Ligin 7. haftasında Orduspor’u konuk edecek olan Kardemir D.Ç Karabükspor’da çalışmalar başladı.

Karabükspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, geride kalan 6 haftalık periyotta ideal 11 oluşturmaktan ziyade kadroda yer alan tüm oyuncuları sistem içerisinde görevlerini yapabilecek bir takım hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Akhisar Belediyespor karşısında alınan galibiyet ile moral bulan kırmızı-mavili ekip bu hafta sahalarında konuk edecekleri Orduspor maçının hazırlıklarına teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde çamlık sahasında başladı.

Reklam
Reklam

İdman öncesi futbolculara konuşan tecrübeli Alman çalıştırıcı Ordu maçı karşısında hatasız ve hızlı bir oyun oynanması yönünde futbolculara uyarılarda bulundu.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Michael Skibbe, bu hafta çok iyi bir takıma karşı oynayacaklarını söyleyerek, “Orduspor ligde iyi bir durumda. Hem puan hem fiziksel taktiği anlamında çok iyi defansif ve agresif oyunla oyuna başlayan bir takımla mücadele edeceğiz. İleriye çıktıkları zaman orta saha ve forvette tehlikeli ve agresif oyuncuları var. Bu maçta bizim için önemli olan, çok konsantreli bir vaziyette oynamamız gerektiğini, defansif anlamda yine çok iyi bir şekilde takım halinde oynamamız gerektiğini ve ileriye çıkarken de çabuk ve takım halinde çıkmamız gerektiği bir maç olacak” dedi.

Takımda ilk 11’de değişken bir kadronun yer aldığı yönde bir soruya ise Skibbe, “Burada bir kadro belirlemek önemli değil aksine tam tersi alternatifli bir kadroya sahipseniz ki, biz o takıma sahibiz. Belli mevkilerde belli oyuncuları değiştirerekten ihtiyaç duyduğunuz da oturtmaktır. Bizde iki üç mevkii her zaman her maçta değişebilir. O yüzden sistemin oturması önemli. Sistem içersinde son maçlarda yaşadığımız defansif anlamdaki sıkıntılarımızı en aza indirdik. Kişisel olarak isim isim değil orada sistemin iyi işlediğini söyleyebiliriz. Önemli olan tek tek oyuncuları değerlendirmektense sistem içerisindeki kurguyu orada kim oynuyorsa oynasın doğru işler yapabiliyor muyuz? Onu diyebiliriz. Daha önce oynayanlar, şimdi oynayanlar sistemin içinde iyi bir şekilde oynadılar ve performans gösterdiler” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Bu hafta oynanan karşılaşmalara bakıldığında şampiyonluk yaşamış büyük takımların puan kaybetmesini de değinen Skibbe, “Bir kaç yıl önce yabancı oyuncuların yön verdiği bir ligde oyun oynanıyordu. Son yıllarda Türkiye liginde takımlar bir birine yaklaştı. Bunun nedeni ise; artık eskisi gibi yabancılara odaklı bir takım veya performansa bakılmıyor, artık yerli oyuncularda iyi yer teşkil ediyor. İyi oyuncular yetişmeye başladı. Bunun yanı sıra bunlara iyi yabancı da katıldığı zaman takımların güçleri daha da artıyor. Daha da kaliteli hale geliyor” diye konuştu.

İdealindeki ilk on birin oluşup oluşmadığı yönündeki bir soruyu ise Skibbe, “Biz ilk on birde yer alan isimden çok sistemin herkes tarafından oynanması üstünde duruyoruz. Bakıldığı zaman bizde 30 tane profesyonel oyuncu var. hepsinin kendi mevkiiler içerisinde o sistem içerisinde görevlerini yapabilecek bir takım hazırlamaya çalışıyoruz. Onun için isimlerden çok sistemin oturması ve oturtması bizim için önemli olan. Yoksa herkes sahada katkısını veriyor"şeklinde cevapladı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 1.5 saat süren çalışma sonrası teknik direktör Michael Skibbe, Orduspor’un Kastamonuspor ile yapacağı Ziraat Türkiye kupası maçını izlemek üzere Kastamonu’ya gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: