Karabük’te Dolandırıcılar Vatandaşı 54 Bin 700 Tl Dolandırdı

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Emniyet Müdürlüğü Güven Timi’ne yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi verdi....

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Emniyet Müdürlüğü Güven Timi’ne yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi verdi. Güven Timi vatandaşların 99 bin 545 TL’si dolandırıcıların eline geçmeden kurtarıldı.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, bugüne kadar il merkezinde meydana gelen 24 dolandırıcılık ve yan kesicilik olayında üstün hizmet gösteren Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timi’nde görevli polis memurları Mustafa Vergili ve Ekrem Gürbüz’ü makamında kabul ederek, başarı belgesi ile ödüllendirdi. Ziyarette İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz de yer aldı. Ziyaret dolayısıyla yapılan çalışmalar hakkında Vali İzzettin Küçük’e bilgiler veren İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Karabük’de asayiş olaylarının önlenmesinde emniyet teşkilatı olarak büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade ederek, “Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğümüzce şehir merkezinde bulunan bankalar, kuyumcular, döviz büroları, cep telefonu satış merkezleri, ikinci el telefon satışı yapan işyerleri ile şehir merkezinde meydana gelebilecek dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı 03.12.2011 tarihinde Güven Timi oluşturulmuştur. Görevli polis memurlarımızca yapılan çalışmalar neticesinde; 03.12.2011-07.08.2012 tarihleri arasında ilimiz merkezinde para kontör ve banka içerisinden hesaba para görmek suretiyle 24 dolandırıcılık olayı meydana gelmiş ve önlenmiştir. 24 dolandırıcılık olayındaki 154 bin 245 TL’nin 99 bin 545 TL’si dolandırıcı şahısların hesabına geçmeden bloke konularak engellenmiş, 54 bin 700 TL’lik kısım ise dolandırıcıların eline geçmiştir. Meydana gelen 24 olayda üç ayrı ilde tespit edilen 6 şüphelinin, ilgili emniyet müdürlükleriyle temasa geçilerek olay anında yakalanması sağlanmıştır. Ayrıca, bankalar önünde para kontör dolandırıcılığıyla ilgili olarak telefon ile görüşerek ATM’lerden işlem yapmaya çalışan 47 vatandaşımız uyarılarak dolandırılması önlenmiştir. Bunun yanında ekiplerimizce toplamda 83 olaya müdahale edilmiş olup, haklarında değişik suçlardan yakalama müzekkeresi çıkan 11 şahıs ve Kastamonu ilinde yağma olayına karışan 3 şahıs olmak üzere toplam 14 şahıs yakalanmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Vali İzzettin Küçük ise, Karabük’ün asayiş yönünden Türkiye’nin en huzurlu illerinden birisi olduğunu ifade ederek, “İl Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere emniyet teşkilatımız suç ve suçun önlenmesi, asayişin, toplumun huzur ve güveninin sağlanması konusunda özverili çalışmalar ve büyük başarılar göstererek halkımızın güvenini kazanmaktadırlar. Ben başta müdürümüz olmak üzere tüm emniyet teşkilatımızı kutluyor, başarıların devamını diliyorum. Son olarak Emniyet Müdürümüzün de ifade ettiği gibi ilimiz merkezinde meydana gelen dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve suçluların yakalanması konusunda polis memurlarımız büyük başarı göstermiştir. Ben bu vesile ili görevli polis memurlarımız Mustafa Vergili ve Ekrem Gürbüz’ü başarı belgesi ile ödüllendirmek istiyorum. Kendilerini bir kez daha kutluyorum” diye konuştu, .

Vali İzzettin Küçük, ziyaretin sonunda başarılı polis memurlarına başarı belgelerinin yanı sıra teşvik amaçlı birer altın hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: