Karabük’te Gezici Radar Uygulaması Başladı

Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin, kent genelinde sabit radar araçlarının yanı sıra gezici radar aracının...

Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin, kent genelinde sabit radar araçlarının yanı sıra gezici radar aracının hizmete başladığını duyurdu.

Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, seyir halinde iken hız ihlali yapan araçlara da gezici radar aracı ile cezai işlem uygulaması yapılmaya başladığını söyleyerek, “Yaklaşık 2 aydır bu sistem uygulanmaya başladı. Uyarıcı tabelaları ile gezi radar uygulamasını yaparak insanlarımızın biraz daha dikkatli ve duyarlı yolculuk yapmalarını istiyoruz. Ülke genelinde Trafik kazalarında ciddi manada kayıp veriyoruz. Hatta terörden fazla trafik kazalarında kayıp veriyoruz. Trafik kurallarına uyun, uymayanları ikaz edin tarzında değişik uyarılar söylüyoruz ama sürücüler buna uymuyor. Buna uyma adına bir şeyler yapabilir miyiz diye diğer illerde olan gezici radar uygulamasını yaparak kazasız belasız bir trafik sistemi diye umuyoruz. Her yapılan bir hareketin etkisi oluyor. Gezici radar ile sabit radarlarımız bu yönde etkili oluyor. Tabi bunların hepsi bir uyarma, trafiği düzene sokma ve insanımıza zarar gelmesin mantığı. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz