Karabük'te Kasırga Can Aldı

Karabük'te akşam üzeri çıkan kasırga bir çok ağacı yerinden sökerken, çatıları uçurdu. Beşbinevler Mahallesinde bulunan...

Karabük'te akşam üzeri çıkan kasırga bir çok ağacı yerinden sökerken, çatıları uçurdu. Beşbinevler Mahallesinde bulunan bir camininde 2 minaresini yıktı. Asit köyünde yıkılan ağacın altında kalan yaşlı kadın yaşamını yitirdi. Kasırga nedeniyle yıkılan minare, yoldan geçen bir aracın üstüne düşmesi sonucu sürücü ağır yaralandı.

Saat 15.00 sıralarında Karabük ilinde başlayan dolu yağışının arkasından kasırga çıktı. Kasırga Karabük il merkezi, Safranbolu ilçesi ve köylerinde ağaçları yerinden söktü. Kasırga akşam saatlerinde etkisini sürdürürken Beşbinevler mahallesinde bulunan 1994 yılında yapılan Merkez Camisinin 2 minaresini de yıktı. O sırada yıkılan minare 33 yaşındaki Birol Kayanın kullandığı 78 BB 471 plakalı aracın üzerine düştü. Araçta bulunan sürücü Birol Kaya ağır yaralı olarak polis ve vatandaşların yardımı ile çıkartılıp, Karabük Devlet Hastanesine götürüldü. Birinci minarenin yıkılmasından 1 dakika sonra ikinci minare de caminin içine devrildi. Yıkılan minare caminin kubbesinin çökmesine sebep oldu. İkindi namazından 20 dakika sonra meydana gelmesi ve yıkılan bir minarenin 2 apartman boşluğuna düşmesi büyük bir faciayı önledi.

Reklam
Reklam

Minarenin üstüne düştüğü bir araçta çocuğun olduğu belirtilmesi üzerine İl Afet arama ve kurtarma ekipleri 1 saatlik çalışma sonunda araçta başka kimsenin olmadığını belirlemesi üzerine herkes derin bir nefes aldı.

Vatandaşlar ise hafta sonu olması nedeniyle büyük bir facia atlattıklarını belirterek,”Eğer hafta içi olsaydı tam mesai çıkış zamanı idi. Birde ikindi namazından cemaat çıktıktan 20 dakika sonra meydana geldi. En büyük sevincimiz ise iftar vaktine yakın olmaması çünkü tam caminin altında fırın var herkes pide almak için iftar vakti buraya geliyordu. Birde minare 2 apartman boşluğuna yıkıldı. Bizi Allah korudu.” dedi.

Öte yandan Karabük merkeze bağlı Asit köyünde devrilen ağacın altında kalan 70 yaşındaki Ayşe Çörekçi Karabük Devlet Hastanesine kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: