Karabük’te Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük’te etkinlik düzenlendi.Karabük İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında...

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük’te etkinlik düzenlendi.

Karabük İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında Yenişehir Kültür Merkezi’nde “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temalı program düzenlendi. Programa; Karabük Valisi İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük POMEM Müdürü Orhan Karademir, Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, daire müdürleri, müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program İstiklal Marşı ardından Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Programda açılış konuşması yapan Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, “Allah insanı mükerrem olarak yaratmıştır. Dünyada olan her şeyi de bu mükerrem kıldığı insanın emrine ölçü içerisinde kullanmak üzere amade kılmıştır. Dünyada insanın var oluş gayesi Allah katında saygınlığını korumak hem de diğer insanların onurunu, kerametini, saygınlığını korumaktır. Dinin hedefi de budur. Dinin insanları dünya ve ahrette huzur ve mutluluğa ulaştıran ilahi prensiplerinin bir tanesi de insanın onuru, şahsiyetini, dinini korumaktır. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mahallelerimizde, okullarımızda ve diğer yerlerde çeşitli etkinliklerimiz olacaktır. Ben bu etkinliklerde emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Karabük Valisi İzzettin Küçük de, Peygamber sevgisinin çok ayrı bir sevgi olduğunu belirterek, “Pek çok insanın hayatını okuyoruz, pek çok kitapları karıştırıyoruz. Ama kendi şahsım için söylüyorum, en beğendiğim kitabı 2-3 kere okuduğumuz zaman kitabı kenarı atıyoruz. Sıkılıyorsunuz ‘Öğreneceğim şeyi öğrendim, daha fazlasına gerek’ diyorsunuz. Ama iki şey var, hakikaten sıkmıyor, okudukça açıyor okudukça mutluluk veriyor Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatı. Peygamberimiz ile ilgili toplantılar yapılması, bizlerde onların hayatını evlerde kitaplarda okuyoruz, hiç bıkıyor muyuz? ‘Ya öğrendik işçe, ne gerek var bir daha?’ öyle değil, okudukça yeni şeyler öğreniyoruz. Ebedi gençliğin, tazeliğin gerçek kaynağı Yüce Allah ve onun Peygamberi, onu okudukça insan eskimiyor tazeleniyor. Onu okudukça insan güçleniyor, onun için bıkmıyoruz. Peygamber Efendimize çok derin bir sevgimiz var. Peygamberimiz ile hiç oturup konuşmadı, sohbet etmedik, karşılaşmadık bir şekilde kitaplardan, hocalarımızdan öğrendik. Bu sevgi nasıl oluştu? Çok enteresan görmediğimiz bir insanı çok seviyoruz. Neden biliyor musunuz? Sevdiğimiz her şeyde onun emri, yaşayış biçimi, gösterdiği yol var. Çocuğumuzu seviyorsak nasıl seveceğimizi o bize gösterdi. Bütün yaşadığımız mutluluklarda onun payı var. Onun için her sevdiğimiz, her güzel şeyde, çevremiz ile birlikte onun sevgisi kalbimizde artıyor. Yoksa bu başka bir şekilde olmaz. Tarihte pek çok filozof, komutan, romancı, devlet adamı geçmiş, kimisini övüyoruz, kimisini taktir ediyoruz. Ama Peygamberimizin sevgisi çok ayrı, her an bize mutluluk yaşatan insanın sevgisi çok ayrı. Yaşadığınız, millet sevgisi dediğiniz, komşu sevgisi dediğiniz, dost sevgisi dediğiniz güzellikler ondan kaynaklandı. Dünyada iki dünya savaşı geçirdi. 17. ve 18. yüzyılda akıl ve bilim çağıydı. ‘Biz her şeyi akıl ve bilimle çözeriz’ dediler. Bunu dedikten sonra iki tane dünya savaşı yaşadılar, yaklaşık 100 milyon insan öldü, milyonlarca insan yaralandı ve sakat kaldı ve şu sonuca vardılar; ‘Sadece akıl ve bilimle olmuyor’ 200 yıllık bir akıl imparatorluğu vardı bu dünyada. Sadece akıl ile olmuyor. Çünkü insanın ebedi ve ezeli soruları var. Bu dünya ne? Koskoca kainat içerisinde bir toz parçası ve bende o toz parçasının içerisinde bende küçücük bir şeyim. Nereye gidiyorum, sonum ne olacak? Bunun akıl ve bilimle bir cevabı olmaz. Bunun tek cevabını Peygamberimiz verdi, onun için bu kadar çok seviyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından şiirler okunurken, ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman tarafından konferans verildi. Program düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz