Karabük'te "Ortadoğu'da Neler Oluyor" Konferansı

Karabük'te, MHP Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından "Ortadoğu'da Neler Oluyor" konulu konferansı düzenlendi.

Karabük'te, MHP Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından "Ortadoğu'da Neler Oluyor" konulu konferansı düzenlendi.

Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmen Evi'nde düzenlenen konferansa MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel, Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Halaçoğlu, burada yaptığı konuşmada, Batılı devletlerin çizdiği Kürdistan devleti haritasının Lozan Antlaşması'nda olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bu amaca ulaşmak için batılı devletlerin yıllardır çeşitli yollar denediğini söyleyen Halaçoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün Barzani'nin dünyaya açıkladığı Kürdistan haritası 1918'de önümüze koyulan harita ile birebir eşdeğerdedir. Sizce batılı devletlerin Barzani'yi bu derece ön plana çıkarmalarının nedeni nedir- Dünyada nükleer enerji merkezleri bulunmaktadır. Ancak hiçbir İslam ülkesinde nükleer enerji merkezi bulunmamaktadır. İslam dünyasının bayrağını taşıyabilecek tek ülke Türklerdir. Tarihte de bu böyle olmuştur. İslamın yayılmasında ve Haçlı Seferleri ile mücadele eden devletler hep Türklerdir. Bir çağı açıp öteki çağı kapatan Fatih Sultan Mehmet gibi kahramanları olan Türk devleti, İslam dünyasının da lideri olabilecek tek devlettir."

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz