Karabük'teki Orman Yangını

Karabük'te yaklaşık 10 hektarlık alanda etkili olan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Karabük'te yaklaşık 10 hektarlık alanda etkili olan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Merkeze bağlı Bulak köyü Gederaltı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, çevre kentlerin de desteğiyle 20 arazöz, 100'e yakın personel ve 1 yangın söndürme helikopteriyle müdahale ediliyor.

Karabük Orman İşletme Müdürü Emin Uzunsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 hektar civarında bir alanda yangının devam ettiğini belirterek, "İstanbul'dan gelen helikopter de söndürme çalışmalarına katılıyor. Rüzgar olduğu için alevleri kontrol atına almakta zorlanıyoruz. Çalışmamız hızla devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay da alevlerin Bulak köyünü tehdit ettiğini, yerleşim yerinde dolaşarak vatandaşları evlerini boşaltmaları konusunda uyardıklarını söyledi.

Köyün duman altında kaldığını anlatan Erbay, herhangi yaralanma ya da can kaybının söz konusu olmadığını, köydeki 1 samanlığın yandığını kaydetti.

Muhabir: Ahmet Özler / Erdinç Aksoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: