Karabük'teki orman yangını -Vali Yardımcısı Aksoy: "Yangın kontrol altına alındı"

Karabük Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Toprakcuma köyündeki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Karabük Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Toprakcuma köyündeki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Aksoy, Toprakcuma köyünde çalışmaları izledi, yetkililerden bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Aksoy, gerek Orman Genel Müdürlüğü'nün gerekse kamu kurum kuruluşlarının ve belediyelerin katkılarıyla yürütülen çalışmalar sonucu yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Bundan sonra olay yerini potansiyel parlamalar için nöbetçiler takip edecek ama yangın söndürüldü diyebiliriz. Yangının genel alanı 500 hektara yakındır ancak bu 500 hektar yandı anlamına gelmez. Çünkü atlamalarla zaman zaman boşluklar oluştu, yanmayan yerler var. Dün de belirtildiği gibi yoğun bir fırtınanın etkisiyle yayılan yangında vatandaşların can ve mal kaybını korumayı amaçladık. Bu yönde tedbirler aldık. Yangın zaman zaman yerleşim birimlerine, köylere çok yaklaştı. Buralara çok acil sevk edilen iş makineleri ve söndürme araçları yangının yerleşim yerlerine sıçramasını önledi. Bu çalışmada 50 civarında söndürme aracı, 20'ye yakın iş makinesi faaliyet gösterdi."

Reklam
Reklam

Aksoy, alanda çalışanların ihtiyaçlarının giderilmesine Türk Kızılayı'nın katkıda bulunduğunu belirterek, kurum yetkililerine teşekkür etti.

Bundan sonra bu tür büyük yangınların yaşanmaması dileğinde bulunan Aksoy, "Küçük tedbirsizlikler çok önemli zararlara dönüşebiliyor, milli servetin yok olmasına neden olabiliyor. Vatandaşlarımızın daha özenli olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ertuğ Şevket Aksoy, yangının neden çıktığı konusunda kesin bir bilgi olmadığını ancak bahçe temizlenirken yakılan ateşten çıktığının söylendiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: