Karabük'teki Su Zammı Tartışması

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılmaz, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin su zammı konusunda kendilerini haksız yere suçladığını ve

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılmaz, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin su zammı konusunda kendilerini haksız yere suçladığını ve kamuoyunu yanılttığını belirtti.

Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin, AK Parti belediye meclis üyeleri üzerinde çok farklı bir kamuoyu oluşturma gayreti içinde olduğunu, su zammı konusunu bu nedenle bilinçli gündeme getirdirdiğini savundu.

Başkan Vergili'nin su zammı üzerinde siyaset yapıldığını iddia ettiğini ancak kendisinin bunun üzerinden siyaset yaptığını vurgulayan Yılmaz, "AK Partili meclis üyelerinin halkın menfaatleri doğrultusunda kararlar alıyor. Buna karşı agresif tavırlar sergileyen başkan, bir nevi meclisi kontrolü altına almaya çalışıyor. Herkes meclis içinde özgürce düşüncelerini ifade ederken sayın Vergili bir anda öfkelenerek yazdığı nottan okuyarak kendi kararını meclise oylatması ile ortaya çıkan bir tartışma konusu olmuştur. Bu süreçle ilgili olarak kamuoyu çok olumsuz bir şekilde bilgilendirildi. Su zammı kamuoyuna AK Parti'nin bir zammı gibi lanse edilmeye çalışıldı. Bu konuda herkes meclisin kamera ve defter kayıtlarına gidip bakabilir. Bu teklif bizzat başkanın kendi teklifidir. Oylama sonucunda kabul edilmiş bir karardır. Burada MHP'li meclis üyelerinin tamamının evet oyu vardır. Karabük ve Karabük Belediyesi'nin menfaatine olan hiçbir konunun altına negatif bir imza atmamışlardır. Bugünden sonra da atanmayacaklardır. Bunun herkes tarafından bilinmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"Halkın talepleri doğrultusunda teklifte bulunduk"-

Su zammının geri çekilmesi ile alakalı olarak bir görüşme meydana geldiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Halkın talepleri doğrultusunda teklifte bulunduk. Bu görüşme sırasında sayın başkan olaya müdahale etmiştir. Kendi talepleri doğrultusunda daha önceden 3,5 liradan 7 liraya çıkartılan su fiyatının, 6 lira olması konusunda talepleri olmuştur. Komisyon da bu talep doğrultusunda oy birliği ile karar vermiştir. Bu teklifin yeterli olmadığı konusunda fikir birliği edilerek alternatif bir teklif sunuldu. Belediyenin zarara uğratılmadan ticarethane ve iskan edilmemiş yerlerde suyun 4,5 liradan kullanılması konusunda teklifimiz olmuştur. Bu teklifte belediye meclisinde onaylanıp kabul görmüştür. Bu tekliften sonra Başkan, meclisi terk etme davranışına gitmiştir. Meclisi terk etme esnasında kurduğu cümle kabul edilebilir nitelikte değildir. 'Hiç bir komisyon kararını bu meclisten geçirmeyeceğim' diyerek tehditler savurması hiç hoş değildir. Kendi kararını her şeyin üzerinde görmesi halkın idaresine saygısızlıktır. Kendi taleplerinin olmaması üzerine tehditkar tavırlar sergilemesi kabul edilir değildir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: