Karacabey-Erciş hattında, depremden sonra kurulan dostluk köprüsü

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Ekim 2011'deki depremin ardından Erciş Taşlıçay Köyü İlköğretim

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Ekim 2011'deki depremin ardından Erciş Taşlıçay Köyü İlköğretim Okulu'na gönderdikleri kırtasiye malzemesi ve oyuncaklarla, Vanlı çocukların güldürdü. Köy okulunun 3 aylık öğretmeni, Ercişli çocukların coşkusunu, fotoğraflar ve duygu yüklü satırlarla Karacabey'e iletti.

Van'ın Erciş ilçesi Taşlıçay Köyü İlköğretim Okulu'nda görevli okul öncesi öğretmeni Gözde Yılmaz'ın, Karacabey'deki meslektaşları ve öğrencilere hitaben yazdığı mektup, iki ilçe arasında depremden sonra kurulan dostluk köprüsünün, son nişanesi oldu.

Reklam
Reklam

Yılmaz, mektubuna, küçüklüğünden beri, "Ne olacaksın büyüyünce" sorusuna verdiği tek cevabın "öğretmen" olduğunu belirterek başladı.

Henüz 3 aylık öğretmen olduğunu belirten Yılmaz, mesleğinin başında olduğunu dile getirdi ve satırlarına "İyi ki bu mesleği yapıyorum" diye devam etti.

Duygu yüklü mektubunda Yılmaz, doğuda öğretmenlik yapmanın çok ayrı bir duygu olduğunu, yaşanan o kadar zahmete rağmen sınıfına girip öğrencilerinin kendisine, 'öğretmenim' diye seslenişlerinin, onların gözlerindeki ışığın tüm olumsuzlukları unutturduğunu dile getirdi.

Mesleğine ilk başladığı gün boş bir sınıfla karşılaşmasına çok üzüldüğünü anlatan Yılmaz, "Fakat her zaman olduğu gibi canım öğretmenlerim koştu yine yardımıma" ifadesini kullandı.

Genç öğretmen, mektubunda şunları kaydetti:

"Bu vesileyle İMKB Karacabey Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin başta öğretmenleri olmak üzere tüm personeline ve öğrenci kardeşlerime, yaptıkları kırtasiye ve kitap yardımları için sonsuz teşekkür ederim.

Hakkınızı ödeyemem. Beni burada yalnız bırakmadığınız için size ne kadar teşekkür etsem azdır.

Reklam
Reklam

Değerli okul müdürüm, öğretmen arkadaşlarım ve öğrenciler, ben ve çocuklarımız size kucak dolusu sevgiler yolluyoruz. Çocuklarımın oyuncaklarını, ellerine aldıklarındaki heyecanlarını, mutluluklarını resimlerde göreceksiniz. Her şey için çok teşekkür ederim."

Karacabey İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Vedat Kırbaş ise, aldıkları mektup karşısında hem gururlandıklarını hem de duygulandıklarını ifade etti. Kırbaş, "Meslektaşımız ve oradaki öğrenci kardeşlerimizin bundan sonra da yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" ifadesini kullandı.

İki okul arasında deprem sayesinde dostluk köprüsü kurulduğunu dile getiren Kırbaş, "Oradaki çocukların heyecanını ve sevincini görmek en büyük dileğimizdi. Kendisine başarı dolu bir eğitim hayatı diliyoruz. Yolunuz açık olsun öğretmenim" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: