Karacabey'de Çöpten Atık Toplayanlara Düzenleme

Bursa Karacabey Belediyesi, özel bir atık tesisi aracılığıyla ilçede atık kağıt, cam, plastik gibi maddeler...

Bursa Karacabey Belediyesi, özel bir atık tesisi aracılığıyla ilçede atık kağıt, cam, plastik gibi maddeler toplayan kişilere çalışma kimliği, çalışma kıyafeti ve toplama aracı temin edecek. İlçede bu toplama işlemini gerçekleştiren kişilerin zaman kaybetmeden Karacabey Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Beyhan Akınsal’a kayıt yaptırmaları gerektiği duyuruldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ergün Koç, anlaştıkları özel bir firma ile Karacabey’de ki sokak toplayıcılarına aracı olacaklarını ifade etti. Başkan Koç, “Bu proje ile sokak toplayıcılarına uygun ekipman ve resmi bir hizmet kazandırmış olacak.” dedi. Burada toplama işlemine sadece aracı olduklarının altını çizen Başkan Koç “Bizler sadece binbir zorlukla evine üç kuruş para götürmek için çalışan sokak toplayıcılarına yardımcı olmak ve işlerini kolaylaştırmak adına bu aracılığı yapıyoruz. Bu sayede artık cam, plastik ve kağıt atıkları toplayan vatandaşlarımız bu işi özel firma kontrolünde ve sağlayacağı ücretsiz ekipmanlarla yapacaklar.” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili başvuruların 6. katta bulunan Karacabey Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne başvurmalarını duyuran Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal da zaman kaybetmeden kişilerin kayıt yaptırmalarını ve bu ücretsiz desteği kullanmalarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: