Karacabey'de "Nilüfer Çayı Temiz Aksın" Yürüyüşü

Karacabey'de "Nilüfer Çayı Temiz Aksın" kampanyası kapsamında, yürüyüş ve eylem düzenlendi.

Karacabey'de "Nilüfer Çayı Temiz Aksın" kampanyası kapsamında, yürüyüş ve eylem düzenlendi.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği'ne bağlı Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin desteğiyle düzenlenen yürüyüşte, Uludağ'dan çıkarak Bursa'daki Marmara Denizi'ne dökülen Nilüfer Çayı'nın sanayi atıklarından temizlenmesi için eylem yapıldı.

Bursa Tabipler Odası ve Bursa Barosu'nun da desteklediği eyleme katılan "Nilüfer Çayı Temiz Aksın" platformu üyeleri, çayın denize döküldüğü noktada tepkilerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık bir saat, çayın kenarında yürüyen çevreciler ve balıkçılar, taşıdıkları pankart ve dövizlerle kirliliğe tepki gösterdi.

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin, Nilüfer Çayı'ndan tarım sulaması yapan, ağır metal içeren balıkları tutan köylülerin sesi olmak adına yola çıktıklarını belirterek, "Nilüfer temizleninceye kadar, mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Muhabir: Karacabey / Büşra Nur Özcan / Harun Kaymaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: