Karacadağ Kalkınma Ajansı, Viranşehir’in Geleceği Için Planlama Çalıştayı Yaptı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, 2014-2023 Bölge Planı hazırlıklar çerçevesinde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çalıştay düzenledi. Tarım, Sanayi,...

Karacadağ Kalkınma Ajansı, 2014-2023 Bölge Planı hazırlıklar çerçevesinde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çalıştay düzenledi. Tarım, Sanayi, Turizm ve Sosyal Politika konularının tartışıldığı çalıştaya ilçelerin tüm kamu kurumları, daire amirleri ve STK ile özel sektör temsilcileri katıldı.

Çalıştayda konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Ayşegül Özbek, ajans olarak bölge planı hazırlıkları kapsamında çalışmalının sürdürdüklerini belirterek, 2013 yılının sonu itibariyle mevcut 9. Ulusal kalkınma planı ve bölge planının uygulama süresinin dolacağına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Kalkınma Bakanlığı'nın verdiği yetkiyle, yeni dönem bölge planı 2014-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlandıklarını dile getiren Özbek, ulusal kalkınma planı çerçevesinde ajans olarak bölge planı hazırladıklarını, bu çerçevede Diyarbakır ve Şanlıurfa’da ocak ayın boyunca tarım, sanayi, turizm ve sosyal politika çalıştaylarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Özbek, “İl merkezlerimize ilişkin çalıştayların ardından Diyarbakır’da ilçe çalıştayları düzenledik. Bugün Şanlıurfa ilçelerine yönelik çalıştaylarımızın ikincisini Siverek’in ardından Viranşehir’de gerçekleştiriyoruz. 40 yıldır kalkınma palanları merkezde hazırlanır yerelde uygulanırdı. Dünyada ve Türkiye’de kalkınma palanları yereline katılı sağlanarak hazırlanmaya başlandı. Yereldeki aktörlerin katılımını sağlamak adına Ajans olarak il dışına çıkaracak ilçelerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Alınan kararlarda etkilenecek kesimlerin bu palana katılımını sağlamak bizim için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan, Viranşehir’de böylesi bir toplantını ilk kez yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Yıllarca Ankara’da masa başında hazırlanan planlar yerelde uygulanmaya çalışıldı. Doğal olarak bu planlar başarısız oldu. Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın bu toplantısında yerelden gerçek bilgilendirmeler sayesinde Viranşehir’in tarım ve sanayide önemli gelişme göstereceğine inanıyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz