Karacadağ, Tarımsal Sorunları Masaya Yatırdı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, sorumluluk alanına giren Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın 10 yılını belirleyecek bölge planı çalışmaları...

Karacadağ Kalkınma Ajansı, sorumluluk alanına giren Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın 10 yılını belirleyecek bölge planı çalışmaları için çalıştaylar düzenliyor.

Diyarbakır'da yapılan Tarım Çalıştayına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Bankası, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, GAPUTAEM, Diyarbakır Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Zirai Mücadele Müdürlüğü, Kalkınma Merkezi Derneği, Sur Ziraat Odası Başkanlığı gibi, kamu ve özel sektör ile STK temsilcileri katıldı. Diyarbakır The Green Park Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Bölge Planı çalışmalarını Tarım Çalıştayı düzenleyerek sürdürdüklerini belirterek, "2013 yılının sonu itibariyle mevcut 9. Ulusal Kalkınma Planı ve Bölge Planının uygulama süresi dolmaktadır. Kalkınma Bakanlığının verdiği yetkiyle, yeni dönem bölge planlar 2014-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde Ajans olarak Bölge Planı hazırlıklarına başladık. Bu çerçevede Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 9 çalıştay gerçekleştireceğiz. 31 Ocak 2013’e kadar sürecek çalıştaylarımızın ilkini Diyarbakır Tarım Çalıştayını düzenleyerek gerçekleştiriyoruz. Tarım sektöründeki kamu, üniversite, yerel yönetim, özel sektör ve STK temsilcilerini bir araya getiren çalıştayımızda tarımın sorunlarının tespit edilmesi ve uygun çözüm önerilerinin katılımcı bir yöntemle tartışılarak geliştirilmesi amaçlanıyor. Ortak akıl ile olgunlaştırılacak bu fikirleri Bölge Planına yansıtacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Çalıştayın moderatörlüğünü yürüten TEB Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Çakmak, tarım sektörünün satabileceğini üretmesi gerektiğini söyledi. Sektörün son dönemde değişim geçirdiğine dikkat çeken Çakmak, şunları kaydetti: "Diyarbakır değişime ayak uydurmalı. Başta Diyarbakır olmak üzere bölgede tarımsal destekler ile gerçekleştirilen projeler mutlaka sürdürülebilir olmalı. Yoksa günümüz dünyasında bu tip yatırımların yeri yok.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz