Karacadağ'da cep çekmiyor

Karacadağ'da cep telefonlarının çekmemesi burada yaşayan göçer ve kayak merkezine gelen ziyaretçilere rahatsızlık veriyor.

Şanlıurfa'nın en yüksek Volkanik dağı olan Karacadağ'da cep telefonlarının çekmemesi burada yaşayan göçer ve kayak merkezine gelen ziyaretçilere rahatsızlık veriyor.

Şanlıurfa'ya yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan Karacadağ kayak merkezi kışın kayak meraklılarının yazın ise küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin vazgeçilmez mekanı.

Kasım ayından Mart ayına kadar Kayak merkezi olarak kullanılan sönmüş volkanik dağ olan Karacadağ 1919 metre yüksekliğinde bölgenin en yüksek dağı.

Nisan ayından sonra ise bölgedeki göçerler hayvanlarını otlatmak için İleri köyünden Karacadağ'a çıkıyor. Yaklaşık 15 kilometrelik yolu yaya olarak çıkan Karacadağ göçerlerinin büyük bölümü Vodafone abonesi.

Reklam
Reklam

Turkcell ve Vodafone şebekesi yaklaşık 70 kilometrelik alanda çekmezken, AVEA bölgede bulunan Radar Komutanlığının isteği üzerine bir 30 hatlık bir şebeke kurmuş.

2 kilometrelik bir alanda çeken AVEA'nın çektiğini farkeden göçerlerin bir kısmı Vodafone hattını AVEA'ya taşırken, cep telefonu ile konuşmak için yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Radar'ın olduğu bölgeye gelmek zorunda kalıyor.

Karacadağ'da göçer hayatı yaşadıklarını ifade eden Eyüp Ağan bölgede çok sıkıntıları olduğunu belirterek "Burada yaklaşık bin 1500 kişi var. Bunlar okul okumamış. Cep telefonu çekmiyor. Elektrik su yok. Biri hasta olsa cep telefonu ile ulaşamıyoruz. Hastaneyi ambulansı arayamıyoruz. Burada yaklaşık 200-250 ev var. Her birinde 2 telefon olsa 500 abone eder. Ama cep telefonunu kullanamıyoruz." diye konuştu.

Vodafone hattını daha çok kullandıklarını dile getiren Ali Demir ise "Vodafone buradan bir çağrı yapıyoruz. Burada 500-600 abone var. Buraya bir şebeke kurun." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: