Karacailyas Atıksu Pompa İstasyonu Devreye Girdi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, Karacailyas Atık Su Pompa İstasyonunun devreye girdiğini bildirdi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, Karacailyas Atık Su Pompa İstasyonunun devreye girdiğini bildirdi.

Ülgen, yaptığı yazılı açıklamada, Çay Mahallesi'ndeki yeni tamamlanan istasyonun devreye girmesiyle Deliçay deresinde kirlilik yaratan atık suların 2010'un Haziran ayında işletmeye alınan Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisine gönderilerek, arıtılmaya başlandığını belirtti.

Mersin'in doğusunda bulunan Çay Mahallesi ve Karacailyas beldesinin atık sularının bugüne kadar herhangi bir arıtma işlemine tabi olmadan Deliçay'a deşarj edildiğini ifade eden Ülgen, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Meydana gelen çevre kirliliğini önlemek ve daha temiz bir denize sahip olmak amacıyla Karacailyas Atıksu Pompa İstasyonu ile birlikte Karacailyas-Çay Mahallesi arası atık su iletim hatlarının yapımı gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak 1 milyon 55 bin TL'ye mal olan proje tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

Mersin sahilleri kent kimliğinin de önemli bir unsurudur. Bu bilinçle, deniz suyunda yakaladığımız iyileşme sürecinin devam etmesine önem veriyor ve yatırımlarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Bu yönde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza bir yenisini daha ekleyerek Karacailyas Pompa İstasyonu ile Ana Pompa istasyonlarımızı uzaktan izleme ve erken uyarı sistemi ile donatıp bir merkeze bağladık. Sistem sayesinde olası bir arızayı erken fark edip gerekli önlemleri alabileceğiz."

Muhabir: Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: