Karaçalı Köyü Çalıcuma Oluyor

Düzce Merkeze bağlı Karaçalı köyünün adı Çalıcuma olarak değişecek.Kaynaşlı’ya bağlı aynı isimde bir köy daha...

Düzce Merkeze bağlı Karaçalı köyünün adı Çalıcuma olarak değişecek.

Kaynaşlı’ya bağlı aynı isimde bir köy daha bulunması nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunun tespit eden İl Genel Meclisi Muhtelif İşler Komisyonu, konuyla ilgili bir araştırma yaptı.

Komisyon üyeleri tarafından hazırlanan raporda merkeze bağlı Karaçalı köyünün daha önce benimsenen Çalıcuma ismiyle anılmasını uygun olduğu dile getirilerek, “İsim değiştirmek isteyen merkez Karaçalı köyüne benzer isimde Kaynaşlı’ya bağlı Karaçalı köyünün bulunduğu, köy halkına gelen resmi ve gayriresmi evrakların birbirine karışması ve zamanında alınmaması nedeniyle vatandaşların adli ve resmi dairelere karşı mağdur duruma düştükleri, köy isminin vatandaşlar tarafından eski adı olan Çalıcuma ismi ile benimsendiği, isim değiştirilmesi konusunda Karaçalı köyü ihtiyar heyetinin karar aldığı bu nedenle Merkez Karaçalı köyünün adının Çalıcuma olarak değiştirilmesinde bir sakınca olmadığı görüşüne varıldı” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz