Karaçalı'da Okul İsyanı

Dalaman Karaçalı İlköğretim Okulunun İmam Hatip Lisesi ya da Çıraklık Eğitim Okulu olarak kullanılacağını duyan...

Dalaman Karaçalı İlköğretim Okulunun İmam Hatip Lisesi ya da Çıraklık Eğitim Okulu olarak kullanılacağını duyan veliler isyan etti.

Eğitim sisteminde yeni uygulanacak 4+4+4 yasası kapsamında, ilköğretim okullarındaki ilk 4 sınıf ile 2. 4 sınıfın ayrılması yönünde karar alınmıştı. Bu kapsamda da Türkiye'deki bazı okullarda öğrenci sayısındaki düşüş yüzünden kapanma tehlikesi gündeme gelmişti.

Bu okullardan birisi de Dalaman Karaçalı İlköğretim Okulu oldu. Şu an 200 öğrencinin eğitim gördüğü okulda önümüzdeki dönem uygulamaya konulacak ikili eğitim kapsamında ilk 4 sınıfın eğitim göreceği öğlenci grubunda 50 öğrencinin kalacak olması üzerine okulun İmam Hatip Lisesi ya da Çıraklık Eğitim Okuluna dönüştürüleceği belirtildi. Arsasından binasına kadar bölge halkının bağışıyla yapılan okulun meslek lisesine dönüştürülecek olması velileri isyan ettirdi. Geçen günlerde okul önünde toplanan kalabalık bir grup yaptıkları kısa görüşmenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürünün yanına çıktılar.

Reklam
Reklam

Burada grup adına sözcüler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin'e şikâyetlerini anlattı. Engin de, okulun İlköğretim Okulu olarak 2'li eğitim vereceği müjdesini verdi.

Konu hakkında velilere açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin, şöyle konuştu: "Bu uygulama durup dururken olan bir şey değil. Türkiye genelinde eğitim yönergesi değişti, kamuoyunda bilinen adıyla 4+4+4 kanuna göre ilkle orta bölüm ayrıştırıldı. Bizde bu çalışmayı yaparken, ilçede başka okullara da ihtiyaçları ortaya çıktı. 8.sınıf öğrencilerinin sınavda okullara kazanamamaları durumunda gidebilecekleri okul yoktu, Ortaca'da okul var, oraya gideceklerdi. Biz derslik, öğrenci durumu, vatandaşın ekonomik durumu ve öğretmenlerin de dağılımını dikkate alarak bir çalışma yapmıştık. Karaçalı'dan gelen talip ve teklif üzerine kaymakam beyle tekrar konuyu görüştük. O bölge bize biraz daha uzak bir bölge. O arkadaşlara söyleyin hepsi rahat rahat evlerine gitsinler."

Okulun ilk bölümünde 78 öğrenci bulunduğunu belirten Metin Engin, 2'li sisteme geçince ilk 4'de 40 öğrencinin kalacağını belirterek şunları söyledi: "Karaçalı'daki okulumuz 2'li olarak devam edecek. Orada ilçeye biraz daha uzak yerler olduğu için Karaçalı'da ortaokul sabahçı, 1-4'lerde öğlenci olacak. Biz velilerin mutlaka menfaatini düşünerek çalışma yapıyoruz ama herkesi de mutlu etmemiz mümkün değil."

Reklam
Reklam

Toplantının ardından müdürün odasından ayrılan sözcülerin okulun ilköğretim olarak kalacağı müjdesi üzerine kaymakamlık binasındaki kalabalık kararı alkışladı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Okul Aile Birliği Başkanı Nazmiye Türk, "Problemimiz mevcut okulumuzun değişmemesi. Bunun için mücadele ediyoruz. Sonunda kazanan biz olduk" dedi.

"Okulu İmam Hatip Lisesi ya da Çıraklık Eğitim Okulu yapacaklardı" diyen Nazmiye Türk de, "Biz bunu istemedik, veliler olarak şimdi Milli Eğitim'e çıktık ve okulumuz ilköğretim olarak kalıyor. Herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: