Karaca'nın mezarı açılacak mı?

İSTANBUL (İHA) - İlkin Karaca'nın, "Cem Karaca tıbben baba olamıyordu" sözleri üzerine sanatçının oğlu Emrah Karaca tarafından açılan tazminat davasının görülmesine Bakırköy Adliyesi'nde devam edildi. DNA testi için mezarı açılmasına şu an gerek olmadığına karar veren mahkeme heyeti, delilerin toplanmasından sonra mezarın açılıp açılmayacağının kararlaştırılacağını belirtti.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, İlkin Karaca ve Mehmet Emrah Karaca katılmazken, avukatları ile 2 tanık hazır bulundu. Duruşmada dinlenen tanıklardan, Cem Karaca'nın 1970 yılından ölümüne kadar orkestrasında teknisyen olarak çalışan Zeki Büyük, sanatçının oğlunun doğum haberini aldığında şampanya patlattığını söyledi.

Reklam
Reklam

Karaca'nın 13 yıldır berberliğini yapan Yavuz Akbaş ise, "Cem Karaca'nın 'Semra' adında bir eşi vardı. O zaman oğlunu otel odasında gizli gizli görüyordu. İlkin Karaca da oğlunu çok kıskanırdı. Cem Karaca oğlunu berberden gelerek arardı" dedi.

Konuyla ilgili 9 tanığın daha dinlenmesine ve DNA testi için mezarı açılmasına şu an gerek olmadığına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Her iki tarafın da mezarın açılmasını istedikleri kaydedildi.