Karacaova Mübadilleri Gelibolu'da Toplandı

Bulgaristan'ın Karacaova bölgesinden Türkiye’ye mübadeleyle gelenlerin torunları ve çocukları, 3. toplantılarını Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yaptı.Türkiye'nin...

Bulgaristan'ın Karacaova bölgesinden Türkiye’ye mübadeleyle gelenlerin torunları ve çocukları, 3. toplantılarını Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yaptı.

Türkiye'nin dört bir yanından toplantıya katılan 200 kişilik grup, eski belediye binasında bir araya geldi. Toplantıya Gelibolu belediye başkanı Mustafa Özcar, eşi Biran Özacar ve aynı mübadillerden olan CHP Çanakkale İl Genel Meclis üyesi Bülent İşleyen, Belediye Meclis üyesi ve Esnaf Odası Başkanı Ahmet Nalbant ve Meclis üyesi Zafer Mete katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Özacar, "90 yıl önce atalarımız doğdukları toprakları terk etmek zorunda kaldılar. Birinci Dünya Savaşı sonunda bizler yer değiştirmek zorunda kaldık. Balkanlar insanlarımızın bir arada yaşadığı yerlerdir. Bugün eskiden olduğu gibi farklı açıdan da bu ayrılıklar devam ediyor. Biz kökeni ne olursa olsun önce insan diyoruz. Yaptığımız gezilerde insanların yurtların değişmelerindeki zorluğu daha iyi anladık. Biz Atatürk'e çok şeyler borçluyuz" dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıya İstanbul’dan katılan ve toplantının organizatörlerinden olan Hüseyin Aynalı, “Biz İstanbul’dan geldik. İnternette bir sayfa açarak, bizim gibi mübadil torunu olanları bulduk. Maksadımız yok olmak üzere olan toplumumuzu bir araya getirerek, kaynaşmayı sağlamak ve kültürümüzü genişletmek" dedi.

Daha sonra mübadil torunlarından olan ve Gelibolu Değirme köyünden müzisyen Ertan Ertaş, katılanlara uduyla yörelerine ait şarkıları söyledi. Toplantının sonunda mübadil torunları yörelerine ait börek ve tatlıları yaparak misafirlere ikram etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: