Karaçi'de çatışma

KARAÇİ (İHA) - Pakistan'ın liman kenti Karaçi'de Şiilere ait bir camide akşam namazı kılınırken meydana gelen şiddetli patlamada en az 12 kişi öldü, yaklaşık 30 kişi de yaralandı.

Pakisan Enformasyon Bakanı Şeyh Raşid ölü sayısını 12 olarak açıklarken, hastane kaynakları bu sayının 13 olduğunu bildirdi. Patlamada ölen ve yaralananlar kentteki farklı hastanelere kaldırıldı. Polis, ölenler arasında 10 yaşında bir çocuğun da bulunduğunu belirtti.

Görgü tanıkları, patlamanın çok şiddetli olduğunu ve caminin beton kubbesinde çatlaklar oluştuğunu kaydetti. Karaçi Emniyet Müdürü Esad Eşref Malik, patlamanın, cemaatin akşam namazı kıldığı sırada meydana geldiğini belirtirken, bir görgü tanığı da, hayatını kaybedenlerden birinin patlamanın şiddetiyle parçalandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Olayın ardından cami çevresinde toplanan kızgın kalabalığın gösteri düzenlediği ve polisle çatıştığı bildirildi.

Aynı bölgede Pazar günü, önde gelen Sünni din adamı Nizameddin Şamzai kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırıda öldürülmüştü. Şamzai'nin öldürülmesi bölgede protesto gösterilerine ve kundaklama olaylarına yol açmıştı.