Karaçi'de patlama

Pakistan'ın güneyindeki sorunlu Karaçi Kenti'nde, Makendonya Fahri Konsolosluğu Ofisi'nde, bir bombanın yol açtığı bir patlama olduğu bildirildi.

Dün akşam, TSİ 10.00 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından, olay mahallinde yapılan incelemelerde, elleri ve ayakları bağlanmış ve boğazları kesilmiş halde 3 cesedin bulunduğu belirtildi.

Polis kaynaklarınca yapılan açıklamada, ölenlerden birinin ofisin Hıristiyan güvenlik görevlisi olduğu, diğerlerinin ise Pakistan uyruklu bir erkek ve bir kadın olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Yerel polis şefi Kemal Şah, AFP'ye yaptığı açıklamada, saldırıda kullanılan bombanın güçlü olduğunu belirterek, henüz şüpheli olmamakla beraber eylemin terörist bir saldırı olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Pakistan'ın güneydeki liman şehri Karaçi'de, özellikle ABD'nin teröre karşı savaşının ardından batılı ve Hıristiyan hedeflere yönelik sık aralıklarla saldırılar düzenleniyor.

Daha önce ABD Konsolosluğu ve Sheraton Oteli'ne bomba yüklü 2 araçla düzenlenen intihar saldırılarında 11 Fransız ile 15 Pakistanlı hayatını kaybetmişti.

Anahtar Kelimeler: