Karaciğerden böbreğe 6 detoks metoduyla organlarımızı temizliyoruz!

Günümüzde genç olanlarımız bile önemli rahatsızlıklar geçirebiliyor. Yaşadığımız dünyada bedenimiz sürekli çevresel toksinlere maruz kalıyor, bu da hastalıklara davetiye çıkarıyor.

1. Karaciğer temizleme

Karaciğer temizleyen gıdalar; karahindiba kökü, sarımsak, brokoli, deve dikeni, pancar ve zerdeçal. Bu gıdaları öğünlerinize katarak karaciğerinizin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca safra kesesi taşlarınızı yumuşatmak isterseniz; bir hafta boyunca havuç suyu için ve yeşil elma yiyin.Ardından limon suyu ile zeytinyağını karıştırarak tek seferde için.

2.Böbrek temizleme

Zenberek otu, zencefil, B Vitamini, kiraz konsantresiin yanı sıra flor özlü çay, böbrekleri temizlemek için oldukça faydalı. Bunların yanında ıllık limon suyu, kızılcık suyu içmek ve magnezyum desteği almak da böbreğinizi temizlemede yardımcı olur.

Reklam
Reklam

3.Lenf sistemi temizleme

Lenf sistemi vücudun kanalizasyon sistemidir, ancak kalp gibi bir pompası yoktur. Bu sistemin düzgün işleyebilmesi için fiziksel olarak aktif olmanız, yürüyüş veya yoga gibi aktivitelerde bulunmanız gerekir. Ayrıca, lenf bölgesine yapılan yumuşak masaj da vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir.

4.Parazit temizleme

Vücudunuzu parazitlerden arındırmak için kullanabileceğiniz maddeler; pelinotu, karanfil, tarçın, sarımsak, hindistan cevizi yağı. Organik kahve içmek de parazitlerden kurtulmanıza fayda sağlar.

5.Cilt yenileme

Gün içinde kullandığımız sayısız kozmetik ürünü cildimize ciddi şekilde zarar veriyor. Bu zararları en aza indirmek için en iyi çözüm bol bol terleyerek toksinleri dışarı atmak. Ayrıca tuz banyosu yapmak ve D vitamini takviyesi almak da cilt yenilemek isteyenler için bir çözüm olabilir.

6.Toksik arındırıcı diyet

Buğday, gluten, soya, süt, işlenmiş ve kızartılmış gıdalar, GDO'nun her çeşidi diyet listenizden çıkarılmalı; sadece organik gıdalara odaklanmalısınız.Gıdaların çoğu işlenmemiş haliyle vücuda zarar vermezken; rafine, pastorize işlemleri ve genetik modifikasyon geçiren gıdalar hastalıklara neden olurlar.

Reklam
Reklam