Karaciğeri Temizlemek İçin 7 Temel Besin

Karaciğer gece gündüz demeden çalışan, yediklerimizi ayrıştırıp protein üretimi sağlayan, kandaki şeker miktarını ayarlayan muazzam organ... Karaciğerinize iyi bakmak isteyip toksinlerden arındırmak için haydi buraya!

Brokoli

Brokoli parlak yeşil rengiyle yüksek miktarda klorofil içerir ve kanser önleyici özelliği vardır. İçinde bulunan fazla miktarda lif maddesi, karaciğerin toksinleri vücuttan atmasına yardımcı olur kansere yol açan maddelerden arındırır. Olağanüstü bir E vitamini kaynağı olmasıyla da, brokoliyi harika bir kanser önleyici olarak değerlendirebiliriz.


Pancar

Pancar kanı temizleme özelliğiyle, karaciğerin kapasitesini artıran sebzelerden biridir. Vücutta oluşan hastalıklarla, mücadele için gerekli maddeleri oluşturur. İçerdiği büyük miktarda lif, pektin, betanin, demir gibi takviyelerle hücreleri destekler. Pancarda bulunan pektin kanın temizlenmesine yardım eder. Bu destekleyici maddeler, karaciğerin daha iyi çalışarak, kandaki toksinlerin daha kolay atılmasını sağlar.

Reklam
Reklam

Tatlı Patates

Tatlı patates, beta-karoten yönünden zengin olduğu için karaciğeri temizleyen 7 besin arasında yer alır. Bu karakteristik maddeye vücudumuzun ihtiyacı vardır. Beta-karoten, A vitamininin öncül maddesidir, karaciğerde depolanır ve ihtiyaç duyulduğunda A vitaminine dönüşür. C vitamini ve lif yükleyerek karaciğerin çalışmasını güçlendirir.


Limon

Limon, doğanın bize armağan ettiği, sayısız faydaları olan bir üründür. C vitamini deposudur ve bağırsakları, böbrekleri ve karaciğeri temizleyen etkisiyle vücudu serbest radikallere karşı korur ve buna bağlı olarak görülen pek çok hastalığa yakalanma riskini düşürür. Tuzun yerine kullandığımızda, tuzun vücudumuza yaptığı zararlı etkilerinden uzaklaşmış oluruz. Limon aynı zamanda vücuttaki zehirli maddeleri yok eder, atık maddeleri boşaltarak vücudun dengesini sağlar ve sindirim sistemini düzenler.


Elma

Günde bir elma sağlığımızı korur, kanı temizler, kötü kolesterolü düşürür, karaciğerin görevini yaparken yıpranmasını önler. Elmada bulunan malik asit, kandaki toksini söker atar. Doğal elma böcek ilacı içermez, vücut ve özellikle karaciğer için üstün bir takviye kaynağıdır.

Reklam
Reklam

Sarımsak

Sarımsak kanı temizler, karaciğerin çalışırken zorlanmasını engeller. İçerdiği selenyum, karaciğerin yağlanmasını önler ve hastalıklardan koruma özelliğiyle karaciğere destek verir. Sarımsak karaciğerdeki proteinlerin emilimini hızlandırır ve riskli maddelerden arındırır.


Soğan

Soğanın içinde bulunan allicin, sindirim sistemini arındırır ve karaciğeri rahatlatır. Soğan lif, flavonoidler, potasyum yönünden zengin olduğu için dolaşım sisteminden zehirli atıkları söker atar. Soğan pişirildiğinde kokusu azalır. Bazı zehirli maddelere yumruk gibi inerek, karaciğerin yükünü azaltır.


Bu da var: Hangi Organ Kaç Yaşında Yaşlanmaya Başlıyor?

İçeriğe ulaşmak için görsele tıklamanız yeterli.