Karaçoban’da Gaziler Günü Kutlandı

Erzurum ‘un Karaçoban ilçesinde Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin...

Erzurum ‘un Karaçoban ilçesinde Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasından sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okudu.

Törene ilçe kaymakamı Cevat Çelik, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muharrem Aydın, Belediye Başkanı Sedat Gümüş , daire amirleri, gazi ve gazi yakınlarının katıldı.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muharrem Aydın, “Üstlendikleri vatan görevi esnasında, girmiş oldukları mücadelelerden gazilik ünvanı ile ayrılan kahramanlarımızın; mümtaz ve muhterem anıları hiçbir zaman akıllardan ve gönüllerden çıkmayacaktır. Çok yüksek bir milli şuurun tavır ve davranış olarak somutlaştığı gazilerimiz dağımızda, ovamızda, taşımızda, toprağımızda ve her türlü milli değerimizde gözü olanlara hiç unutulmayacakları acı dersler vermişlerdir” dedi.

Reklam
Reklam

İlçede 14 gazinin yaşadığı belirten gazilerden Hanifi Kavaklı ise konuşmasında, “Vatanımızın selameti, milletimizin bağımsızlığı ve aziz varlığının devamlılığı uğruna üzerlerine düşen her sorumluluğun gereğinin sonu ne olursa olsun yapmış olan gazileri sadece bu günde hatırlamak elbette doğru ve yerinde olmaz” diye konuştu.

İlçe jandarma komutanlığı tarafından gaziler onuruna verilen yemeğin ardından ilçe kaymakamı Cevat Çelik, gazi ve yakınlarıyla sohbet etti, dertlerini dinledi. Çelik, gazi ve yakınlarının sorunlarının giderileceğini ve kendilerine sahip çıkılacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: