Karaçulha’nın Yeni Semt Pazarı Esnafa Tanıtıldı

Fethiye’ye bağlı Karaçulha Belde Belediyesi tarafından yaptırılan yeni semt pazarı esnafına tanıtıldı.Fethiye’ye bağlı Karaçulha Belde...

Fethiye’ye bağlı Karaçulha Belde Belediyesi tarafından yaptırılan yeni semt pazarı esnafına tanıtıldı.

Fethiye’ye bağlı Karaçulha Belde Belediyesi tarafından Yap-İşlet-Kira Öde-Devret modeli ile yapılan pazaryerinin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Pazaryerinin yapımı işinin yüzde 90’ı tamamlandı. Pazaryerinde pazarcıların ve yüklenici firma yetkililerinde katılımı ile bir tanıtım toplantısı yapıldı.

Uzay çatı projeli yapılan ve 172 pazar tezgâhının bulunduğu Karaçulha Belediyesi kapalı pazar yerinin tanıtım toplantısında konuşan Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, “Biz burada sizlerin için Pazar yeri yapıyoruz. Burası resmi bir kurum biz yapılan her şeyi yasal zemin içinde yapıyoruz. Ahmet başkan sizin Başkanınız yapılan bu hizmeti sağa sola şikayet ediyor. İşte inşaatı durduracağım diyor. Hani iş durdu mu? Hani sizin önünüze düşen adam sizin başkanınız nerde geldi mi toplantıya? Sizi kandırıyorlar. Ben sizin oda başkanınıza gel dedim gelmedi. Belediye hakkında suç duyurusunda bulunmuş bende onun hakkında suç duyurusunda bulunacağım. benim için para aldı demiş ben hanginizden bir kuruş para aldım. Burası resmi bir kurum yapılan her şey resmi bir şekilde yapılıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Semt pazarının belediyenin mülkü olacağını açıklayan Çaylı, “Burası sizin mülkünüz olacak. Yer bizim, kullanım hakkı sizin olacak. Aydın ve Antalya arasında yapılmış bu şekilde bir tesis yok. Kimsenin dolduruşuna gelmeyin. Müracaat için 10 günlük bir süre var. 10 gün içinde yüklenici firmaya müracaat edin. Daha sonra yer bulamazsınız. Dışarıdan çok sayıda talepler var. Yerli pazarcılarımıza öncelik tanıyoruz. Biz bu pazaryerini yaparken her türlü lüksü düşündük. Bakın Muğla Büyükşehir oluyor. Bundan sonra belediyeler olarak böyle tesisler yapmak gibi bir şansımız yok. Ben bugün size gerekenleri tek tek anlattım. Bundan sonra takdir sizlerin” diye konuştu.

Toplantıda konuşan pazarcı esnafları ise “Tesis yapıldı ve çok güzel buna bir şey demiyoruz. Ancak bu pazaryeri yapılırken bizim fikrimiz alınmadı. Burada yer başına 25 bin lira verilerek pazar kazanılmaz” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz