Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanoviç, EXPO desteği için İzmir'e geldi

Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için en uygun şehir olduğunu söyledi. Vali...

Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için en uygun şehir olduğunu söyledi. Vali Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyareti eden Vujanoviç, "İzmir, gelişmiş ve EXPO için çok uygun bir şehir. EXPO gibi bir etkinlik, İzmir için de iyi olacaktır. Bu konuda biz de destekliyoruz." dedi. Valilik gelişinde polis merasim takımı tarafından karşılanan misafir cumhurbaşkanı, içeride şeref defterini imzaladı.
Daha sonra Vali Kıraç ile makamında görüşen Cumhurbaşkanı Vujanoviç, Türkiye nezdinde İzmir'le ikili ilişkileri geliştirmek istediklerii söyledi. İzmir'le Karadağ'ın kardeş şehir olduklarına dikkat çeken Filip Vujanoviç, iki ülke arasında imzalanan kardeş şehirler protokolünün ticari ilişkilere de önemli katkı sağladığını kaydetti. Kıraç da, "Karadağ ile Türkiye arasında mevcut ekonomik potansiyeli ilerletmek için çaba sarfedeceğiz. Ayrıca bizlere EXPO 2020 adaylığımız konusunda destek vermelerinden dolayı çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda misafir cumhurbaşkanına, valilik plaketi ve bir cam kavanoz hediye edildi. Yine polis merasim takımı tarafından uğurlanan Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanoviç, İzmir Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarette İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz