Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Karadayı:

Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, "İmar İskanlar Projesi'nde 3 Ekimde inşaat çalışmalarına başlıyoruz" dedi.

Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, "İmar İskanlar Projesi'nde 3 Ekimde inşaat çalışmalarına başlıyoruz" dedi.

Karadayı, şirketin hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, Palandöken ilçesinde yapımı planlanan İmar İskanlar Projesi'nde 45 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğunu kalan 32 dönüm için de 2 Ekim tarihinde ihale yapılacağını söyledi.

Hedeflerinin 28 milyon TL bedelle yapılacak ihaleyi kazanmak olduğunu belirten Karadayı, ihaleyi kaybetmeleri halinde bile diğer 45 dönümlük arazide, inşaat çalışmalarına 3 Ekim'de başlayacaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Karadayı, projenin toplam maliyetinin 240 milyon TL olmasının planlandığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Erzurum'da bir süredir İmar İskanlar Projesi'nde sorun bulunduğu yönünde iddialarda bulunuluyor. Halbuki bu projede herhangi bir sorun yok. Tamamen yasal süreç işliyor. Bundan kaynaklanan bir gecikmeyi bazı çevreler yanlış yorumluyor. Söz konusu projenin 45 dönümlük kısmı bize ait. 32 dönümü ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Onlarda 2 Ekimde, 28 milyon TL ile ihaleye gidiyorlar. Hedefimiz bu ihaleyi almak. İhaleyi alamasak da İmar İskanlar Projesi'nde 3 Ekimde inşaat çalışmalarına başlıyoruz."

Erzurum için özel bir projeyi hayata geçireceklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Karadayı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu projede elimizi taşın altına koyduk. Havuzlu, kapalı garajlı, cep sinemalı modern bir siteyi Erzurum'a kazandırmak için çalışıyoruz. Proje tamamlandığında değeri daha iyi anlaşılacak. Hedefimiz Büyükşehir Belediyesi ruhsatı verdiği andan itibaren 4 yıl içinde inşaatı tamamlamak. Temelinde fore kazık uygulamasının yapılacağı sitelerimiz depreme dayanıklı olacak. 13'er katlı evlerimiz tamamlandığında bölgenin en güzel yapıları olacak."

Reklam
Reklam

Karadayı ayrıca, proje kapsamında yıkılan eski binaların da depreme son derece dayanıksız olduğunu fark ettiklerinin altını çizerek, "Kepçeyi vurmamızla binaların yıkılması bir oldu. Allah korumuş. Eğer büyük bir deprem olsa o binalar yerle bir olabilirmiş" diye konuştu.

Muhabir: Muharrem Aksakallı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: