"Karadeniz Bölgesinde Turizm Ve Geleceği" Konferansı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "2023 yılında beklediğimiz turist sayısı 50 milyon, turizm geliri ise 50 milyar

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "2023 yılında beklediğimiz turist sayısı 50 milyon, turizm geliri ise 50 milyar dolardır" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi tarafından Turizm Haftası dolayısıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Karadeniz Bölgesinde Turizm ve Geleceği" konulu konferansa TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy konuşmacı olarak katıldı.

Ulusoy, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin turist bekleyen ülke konumundan turist gönderen ülke konumuna geçtiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin geleceğinin turizm sektörü olduğunu vurgulayan Ulusoy, "Bundan 10 sene önce ezile büzüle gittiğim programlara şimdi göğsümü gere gere gidiyorum. Bugün Yunanistan bana turist gönder diyor. 2023 yılında beklediğimiz turist sayısı 50 milyon, turizm geliri ise 50 milyar dolardır. İstihdam yaratan sektörlerin başında geliyoruz. Türkiye'nin cari açığını kapatan biziz. Türkiye'yi birbirine bağlayan turizm sektörüdür" dedi.

Türkiye'nin kendi alt yapısını yapabilen bir ülke olduğunu vurgulayan Ulusoy, şunları kaydetti:

"Ancak hala çarpık yapılaşmanın önüne geçemedik. Türkiye'de korunabilen alan yüz ölçümü maalesef yüzde 3.6'dır. 1200 kilometre sahile sahip Karadeniz'de bir tane çöp fabrikası yok. Karadeniz çöplük halinde. Küresel ısınma ülkemizi çok etkileyecek o yüzden sahil ilerde büyük öneme sahip olacak. Samsun, Ordu ve Giresun bölgesinin doğaya çok sahip çıkması lazım. Bir dönem hamsi karaya vurdu, tenekelerle hamsi topladık. Şimdi hamsiyi dürbünle arıyoruz, çünkü deniz dibindeki hayatı öldürdük"

Reklam
Reklam

Muhabir: Anıl Kuru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: