Karadeniz Çevre Günü Etkinlikleri Trabzon’da Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen Karadeniz Çevre Günü Etkinlikleri 31 Ekim-1 Kasım 2012...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen Karadeniz Çevre Günü Etkinlikleri 31 Ekim-1 Kasım 2012 tarihinde Trabzon'da yapılacak.

KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde 31 Ekim Çarşamba günü saat 09.00'da başlayacak olan etkinliği KTÜ ODTÜ Sinop Üniversitesi'nden öğretim görevlileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri katılacak. Bilindiği üzere çeşitli kirleticiler nedeniyle kirlenmesinin önlenmesi amacıyla 21 Nisan 1992 tarihinde Karadeniz'in kirliliğe karşı korunması için hazırlanan Bükreş Sözleşmesi ülkemizin de aralarında bulunduğu Karadeniz'e kıyı olan 6 ülke temsilcisi tarafından imzalanmıştı. Bahse konu sözleşme sonrasında 30-31 Ekim 1996 tarihinde de 'Karadeniz'in Rehabilitasyonu ve Korunması için Stratejik Eylem Planı' imzalanarak Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerce her yıl kutlanmak üzere 31 Ekim tarihi, 'Uluslararası Karadeniz Günü' olarak ilan edilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: