Karadeniz'de doğal gaz bulundu iddiası! Tuna 1 kuyusu nerede?

Reuters'ın son dakika haberine göre Türkiye, Karadeniz'de Tuna 1 kuyusunda 800 milyar metreküp doğal gaz buldu. Reuters'a konuşan Türk yetkili "Bu rezerv Türkiye'nin 20 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte" dedi. Peki Tuna 1 kuyusu nerede? İşte Tuna 1 kuyusu hakkında merak edilenler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cuma günü açıklayacağım" dediği müjdeyle ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

"KARADENİZ'DE DOĞAL GAZ BULUNDU" İDDİASI

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, "Karadeniz'de Tuna 1 kuyusunda doğal gaz bulgusu var. Beklenen rezerv 800 milyar metreküp doğal gaz. Bu rezerv Türkiye'nin 20 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte" dedi.

Yetkili, üretime başlamanın ise 7 ila 10 yıl arasında olabileceğini söyledi. Yatırım maliyetiyle ilgili de bilgi veren yetkili, 2-3 milyar dolar arasında olacağını belirtti.

Reklam
Reklam

TUNA 1 KUYUSU NEREDE?

Fatih sondaj gemisinin araştırma yaptığı Tuna-1 bölgesi Karadeniz Ereğli'nin (Zonguldak) yaklaşık 150 km açığında, Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede. Romanya kara sularında 8 yıl önce Petrom and Exxon tarafından bulunan, Karadeniz'deki en büyük doğalgaz rezervine de uzak değil.

Anahtar Kelimeler: