Karadeniz derbisi Trabzonspor'un

Spor Toto Süper Lig'de UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren Trabzonspor, 30. hafta karşılaşmasında  konuk olduğu Çaykur Rizespor'u Salih ve Deniz Yılmaz'ın golleriyle 2-0 mağlup etti.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

ÇAYKUR RİZESPOR 0 - 2 TRABZONSPOR
STAT: Yeni Rize Şehir
HAKEMLER: M. Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Adil Sinem
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Koray, Giray, Viera, Eren, Kıvanç, Sylvestre, Sercan (Dk.37 Lafferty), Holosko (Dk.59 Obraniak), Deniz, Kweuke
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
TRABZONSPOR: Hakan, Salih, Uğur, Bosingwa, Yusuf (Dk.58 Fatih Atik), Medjani, Deniz Yılmaz, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Erkan (Dk.82 Waris), Cardozo (Dk.53 Mustafa Akbaş)
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
GOLLER: Dk.28 Salih Dursun, Deniz Yılmaz (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Kıvanç Karakaş, Giray Kaçar (Çaykur Rizespor), Mustafa Akbaş (Trabzonspor)

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Çaykur Rizespor - Trabzonspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122759/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/caykur-rizespor-trabzonspor-macindan-kareler-154623-myspor)

Yeni Rize Şehir Stadyumu'nda karşılaşma Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümü orta alan mücadelesi şeklinde geçildi. Her iki takım da kontrollü bir oyun oynamayı tercih etti.

15. dakikada sol kanattan gelişen Bordo-Mavililerin atağında Yusuf Erdoğan ceza sahasına ortasını yaptı. Arka direkte Medjani topa yükseldi ve vuruşunu yaptı fakat top yan ağlarda kaldı.

Ersun Yanal'ın öğrencileri Çaykur Rizespor karşısında 28. dakikada kornerden bulduğu golle 1-0 öne geçti.Sağ taraftan Mehmet Ekici'nin kullandığı kornere iyi yükselen Salih düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Golden sonra Hikmet Karaman günün etkisiz ismi Sercan Kaya'nın yerine Lafferty'i oyuna dahil etti.

Reklam
Reklam

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde hızlı gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici iki rakibini geçtikten sonra Cardozo'ya pasını verdi. Kaleci Serkan'la karşı karşıya kalan Paraguaylı yıldız mutlak gol şansından yararlanamadı.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmayınca Bordo-Mavili ekip soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

İkinci yarıya ev sahibi ekip çok etkili başladı. 46. dakikada gelişen Rizespor atağında Deniz Kadah pasında topu Lafferty'le buluşturdu. Kuzey İrlandalı golcü Uğur Demirok'tan sıydıldı ve şutunu çekti fakat Hakan Arıkan topu kornere çelmeyi başardı.

Ev sahibi ekip beraberlik golünü bulmak için her geçen dakika baskısını biraz daha artırdı. Hikmet Karaman oyuna Obraniak'ı da alarak hucüm gücünü biraz daha arttırdı.

Dakikalar 61'i gösterdiğinde hızlı gelişen Trabzonspor atağında Erkan Zengin çok sert bir şut çekti fakat Serkan Kırıntılı müthiş bir kurtarışla topu kornere çeldi.

79. dakikada kullanılan köşe vuruşuna iyi yükselen Lafferty direği geçemedi. Atağın devamında yapılan ortaya Kweuke vurdu günün başarılı ismi Hakan Arıkan bu topu da kornere çelmeyi başardı.

Reklam
Reklam

86. dakikada gelişen Bordo-Mavililerin atağında Mehmet Ekici düşerken pasını Deniz Yılmaz'a verdi. Serkan'la karşı karşıya kalan genç golcü topu ağlara gönderdi:0-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.