Karadeniz derbisinde iki takım da 1 puana razı oldu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, son 3 maçta son dakikada yenilen gollerin fiziksel yorgunluk ve...

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, son 3 maçta son dakikada yenilen gollerin fiziksel yorgunluk ve zihin dağınıklığından kaynaklandığını, rakiplerinin kendilerinden üstün olduğu için puan alamadıklarını kaydetti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, kayıp puanları kazanmanın telafisinin olmadığını, ancak gelecek maçları kazanmamın yollarının olduğunu söyledi. Güneş, “Bugün kazanmamız gereken bir maçta yine 2 puan kaybettik. Rakip takım elinden gelen gayreti göstererek puan almak için savaştı, gayret gösterdi son dakikada da olsa 1 puan aldı. Bu durum bize de 2 puan kaybettirdi. Onları tebrik ediyorum. Kendi saha ve seyirci avantajını iyi kullandı. Öte yandan oyun olarak çok üstün olduğumuz bir maçta son dakika yediğimiz golle 2 puan kaybetmek bizim için üzüntü verici" dedi.
Son 3 maçta da iyi oynadıklarını kaydeden Güneş, "Bu maçta daha da iyiydik. Bizim için yeterli olan pozisyonları bulduk, goller atabilirdik. Rakibin 2 pozisyonu oldu. Fazla pozisyon vermedik, karambole getirdiği pozisyonlar vardı. Ama biz daha net pozisyonlar yakalamamıza rağmen goller bulamadık. Özellikle son dakikalarda fiziksel yorgunluk ve zihinsel dağınıklığın bir arada olduğu bir dönem diye düşünüyorum. Çünkü 3 maçtır yediğimiz gollere baktığımızda 84 ve 85. dakikalardan sonraki yediğimiz goller. Alacakları maçta 2 puan kaybettiler” diye konuştu.
Samsunspor Teknik Direktörü Vladimir Petkovic ise, Trabzonspor gibi bir takımdan puan almanın çok önemli olduğunu belirtti. Maç sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Petkovic, “Oyuncularıma göstermiş oldukları gayretten, savaştan ve oynadıkları oyundan dolayı kalpten teşekkür etmem gerekiyor. Türkiye’nin en güçlü takımlarından birisiyle oynuyoruz. Kaldı ki, bu takım Avrupa’da İnter’i yenerek iyi bir başlangıç yaptı. Oyunun ilk 15 ve 25’inci dakikalarında görsel olarak iyi oynuyormuş gibi gözükseler bile, sonuçta bizim oyunumuz ve mücadelemiz yadırganamazdı. Trabzonspor gibi bir takımın gol bulmak için çok fazla şansa ihtiyacı yoktur. Bunu da ilk yarı gösterdiler, bizim de buna karşı mücadele etmemiz için takım ruhunu sahaya en iyi şekilde yansıtmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz