Karadeniz erkeği silah tutkunu

TRABZON (İHA) - Trabzon Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsatı Şube Müdürlüğü verileri, Karadeniz erkeğinin silaha olan düşkünlüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Silah Ruhsatı Şube Müdürlüğü verilerine göre, 2001 yılında Trabzon'da 445 kişiye taşıma silah ruhsatı verilirken, 892 kişi de bulundurma ruhsatı için başvuruda bulundu. Bu yılın ilk 5 ayında ise taşıma ruhsatı için 95 kişi başvuru yaparken, 295 kişi de bulundurma ruhsatı için müracaat etti.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden geçen yıl 12 bayanın silah taşıma ruhsatı isteğinde bulunduğu açıklanırken, bu yıl ise sadece 1 bayanın ruhsat almak için başvurduğu belirtildi. Bayanların ilgisizliğinin silahı soğuk bulmaları, ekonomik nedenler ve taşıma zorluğu gibi sebeplerden kaynaklandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Bu arada silah taşıma ruhsatının 1 yıllık vergisi, ithal silahlarda 800, yerli silahlarda ise 600 milyon lira. Bulundurma ruhsatı ise yerli ve yabancı ayırımı yapılmadan 200 milyon lira harca tabi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden şu ana kadar toplam 8 bin 324 kişinin silah ruhsatı aldığı, yaklaşık 700 kişinin daha silah ruhsatı için beklediği öğrenildi.