Karadeniz Sahili, Kül Atığıyla Kirlendi

Zonguldak’ta termik santralin denize bıraktığı kül atığı, rüzgarın etkisiyle kıyıları kapladı. Vatandaşların denize girdiği plaj...

Zonguldak’ta termik santralin denize bıraktığı kül atığı, rüzgarın etkisiyle kıyıları kapladı. Vatandaşların denize girdiği plaj önünde oluşan kül atığı, gözle görülür hale gelince görevliler tarafından ağla toplanmaya çalışıldı.

Zonguldak sahilinde, Çatalağzı Beldesi'ndeki termik santralin denize boşalttığı atık kül kirliliği yaşandı. Çatalağzı Termik Santrali'nde (ÇATES) kömür yakılması sonucu oluşan ve denize boşaltıldığı iddia edilen atık kül, rüzgarın da etkisiyle kent merkezindeki Kapuz Plajı'na kadar geldi. Denizin yüzeyini kaplayan küller, kirliliğe yol açtı. Bu arada plajdaki vatandaşlardan bazısı kirlilik nedeniyle denize girmezken, bazıları kirliliğe aldırmadan yüzdü.

Reklam
Reklam

Zonguldak Belediyesi'ne ait plajdaki görevliler, sandalla açılarak denizin yüzeyindeki külleri ağla toplamaya çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından küller toplanıp çöpe döküldü.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Akdemir, termik santralin yıllardır atık külünü denize boşalttığını belirterek, "Son 2 yıldır daha kontrollü bırakıyorlar. Çünkü külü satıyorlar. Biz plajdaki temizliği daha sık yaptıracağız. Ekibimiz daha hassas çalışarak bu kirliliğe engel olmaya çalışacağız." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: