Karadeniz Sualtı Dünyası Konferansı Gerçekleşti

Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Karadeniz Sualtı Dünyası” isimli konferans Derin...

Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Karadeniz Sualtı Dünyası” isimli konferans Derin Deniz Dalış Merkezi Sahibi ve Dalış Eğitmeni Volkan Demircioğlu ve Dalış ekibinin katılımıyla, Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferans öncesi dinleyicilere Antalya Kemer’de düzenlenen Paris-II Dalışı etkinliğinin belgeseli sunuldu. Demircioğlu, öncelikle Nisan ayı içerisinde Batı Karadeniz sahillerinde çekilmiş, farklı canlı türlerinin fotoğraflarını gösterdi. Daha sonra belgesel film dalında ödül aldıkları ve Karadeniz’in en önemli dalış noktası olan 2. Dünya savaşı sonrası Karasu yakınlarında Almanlar tarafından bilinçli olarak batırılan Alman U-20 denizaltısı hakkında görsel bilgi verdi. Ayrıca Kefken sahillerinde bulunan arkeolojik kalıntıların sualtı fotoğraflarını da dinleyicilerle paylaştı.

Reklam
Reklam

Demircioğlu ve ekibi konferansa gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirttiler. Konferans sonrası öğrenciler Düzce Üniversitesi Sualtı Sporları Topluluğu’nun (DÜSAT) Kurulması taleplerini dile getirdiler. Volkan Demircioğlu teşekkür plaketini DU-BİYOM Müdür Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu’nun elinden aldı.

Toplantı sonrasında Derin Deniz Dalış Merkezi Dalış Ekibi ile Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gelecekte dalış eğitimleri düzenlenmesi, deniz biyolojisi ve su altı arkeolojisi alanında bilimsel projeler yürütülmesi konusunda önemli bilgi paylaşımlarında bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz